Diş dolgusu düşünce ağrır mı?

İçindekiler:

  1. Diş dolgusu düşünce ağrır mı?
  2. Geçici diş dolgusu düşerse ne olur?
  3. Diş dolgusu neden kırılır?
  4. Kanal tedavisinde geçici dolgu düşerse ne olur?
  5. Geçici dolgu ağızda ne kadar kalmalı?
  6. Düşen Dolgu yapılmazsa ne olur?
  7. Geçici dolgu yapmak ağrı yapar mı?
  8. Geçici dolgu kaç saatte kurur?

Diş dolgusu düşünce ağrır mı?

Diş dolgusu düşenler için olduğu kadar, ağrı meydana gelmesi dolguları olan dişlerde de gözlenebilmektedir.

Geçici diş dolgusu düşerse ne olur?

Geçici dolgular uzun süre kullanılamazlar. Belirli bir süre geçtikten sonra kırılır, düşer ya da yıpranırlar. Dolguda düşme, yıpranma ya da kırılma yaşanırsa kişi diş doktoruna başvurmalıdır.

Diş dolgusu neden kırılır?

Genelde dolgu altında bir çürük oluştuysa dolgular kırılır. Bu çürük ilk etapta ağrı yapmaz ama ilerleyen günlerde dişin sinir dokularına etki yapmaya başlar. Dolgunun bekletilmesi kanal tedavisi ve daha ağrılı işlemlerin yapılmasına sebep olabilir. Bu maddi açıdan daha fazla yük getirir.

Kanal tedavisinde geçici dolgu düşerse ne olur?

Düşen dolgunun yarattığı boşluk gıda artıkları ve bakteriler tarafından işgal edilmesi söz konusu olabilir. Bu durum, dişin sert dış tabakasının altındaki tabaka olan dentin'in ortaya çıkmasına neden olur. Dentin çok daha hassas bir yapıya sahip olduğu için çürümeye karşı daha az dayanıklıdır.

Geçici dolgu ağızda ne kadar kalmalı?

Kanal tedavisi sırasında hastaların yemek yerken zorlanmamaları amacıyla yapılan dolgu yapıldıktan kısa süre sonra donar ve katılaşır. Geçici dolgu süresi kullanılan malzeme ve uygulanan yönteme göre değişiklik gösterebilir. Ancak genellikle maksimum 30 gün dayanacak şekilde yapılırlar.

Düşen Dolgu yapılmazsa ne olur?

Düşen dolgunun yerine en kısa sürede yenisi yapılmalıdır. Eğer bu müdahale olmazsa, mevcut dişin kaybedilmesi mümkündür. Düşen dolgunun yarattığı boşluk gıda artıkları ve bakteriler tarafından işgal edilmesi söz konusu olabilir.

Geçici dolgu yapmak ağrı yapar mı?

Geçici dolgu yapıldıktan sonra bir iki gün kadar diş hassasiyeti oluşabilmektedir. Bu sebeple, ilk günlerde çok sıcak ya da çok soğuk yiyecek ve içeceklerden uzak durulması gerekir. Dolgu uygulamasının ardından yaşanabilecek ağrı ihtimallerine karşı, diş hekiminiz size ağrı kesici önerecektir.

Geçici dolgu kaç saatte kurur?

Amalgam dolgu yemek yenebilecek sertliğe 2 saatte, tam sertliğine ise 24 saatte ulaşmaktadır. Bu sebeple eğer dişlere amalgam dolgu yapıldıysa 2 saat hiçbir şey yememeniz, 24 saat boyunca da sert gıdaları çenenizin dolgu yapılmamış diğer yarısıyla yemeniz gerekmektedir.