Kavala anlamı nedir?

İçindekiler:

  1. Kavala anlamı nedir?
  2. Giyimde Kavala ne demek?
  3. Kavalyem ol ne demek?
  4. Kallavi adam ne demek?
  5. Kallavi Rakı kimin?
  6. Kavalye nedir ne işe yarar?

Kavala anlamı nedir?

Kavala (Yunanca adı aynı, Καβάλα), Yunanistan'nın Doğu Makedonya ve Trakya bölgesinde aynı adı taşıyan ilin (nomos) merkezi olan sahil kentinin adıdır. Osmanlı Devleti döneminde Balkanlar'ın en önemli merkezlerinden biriydi. Kavalalı Mehmet Ali Paşa'nın doğum yeridir.

Giyimde Kavala ne demek?

Giyimde Kavala ne demek? Teknik terim anlamı: Pantolonun ön kısmı. (Güdül Ankara).

Kavalyem ol ne demek?

Herhangi bir dans, şov, balo, yemek daveti, lise veya üniversite mezuniyetlerinde veya eğlence bölümlerinde bir kadına dansta eşlik etmek veya giderken ona arkadaşlık yapmaktır. Herhangi bir dans eğitimi sonrasında bir gösteride veya yarışmada eşlik eden kişilere de kavalye adı verilir.

Kallavi adam ne demek?

Kallavi Arapça kökenli bir kelimedir. Dilimizde vezirlerin giydiği koni biçimindeki telli kavuk anlamında kullanılır. Kavuk pamuktan üretilen sarıkla sarılan bir erkek başlığı olarak tanımlanabilir. İstanbul'da İstiklal Caddesine bağlı bir sokak adıdır.

Kallavi Rakı kimin?

Yeni gelenlerden bir diğeri de Manisa'nın Salihli ilçesinde fabrikası olan Alcosan Ltd. Şti. Bu firma Saki rakısını üretmekte. Bir süpermarket zinciri için özel imal ettikleri Kallavi Göbek Rakısı da bulunmakta.

Kavalye nedir ne işe yarar?

Kavela (kavalye veya kavilya olarak da bilinir), halat dikişi için halat ucundaki kolları açmaya ve düğüm çözmeye yarayan, ayrıca geçici bir tutacak olarak da kullanılabilen, kama şekilli bir denizci aracıdır.