SPK gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Sınavı 2021 ne zaman?

İçindekiler:

  1. SPK gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Sınavı 2021 ne zaman?
  2. Sermaye Piyasası Kurulu gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Sınavı Ne Zaman?
  3. Değerleme Şirketleri Nedir?
  4. Değerleme şirketleri ne iş yapar?
  5. Sorumlu değerleme uzmanı nasıl olunur?

SPK gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Sınavı 2021 ne zaman?

SPK SINAVI NE ZAMAN? 2021 yılı içerisinde kağıt ortamda yapılacak SPK lisanslama sınavları, Covid-19 salgınına karşı koruyucu önlemler alınarak 3-4 Temmuz tarihlerinde gerçekleştirilecek.

Sermaye Piyasası Kurulu gayrimenkul Değerleme Uzmanlığı Sınavı Ne Zaman?

2021 SPL SINAVI Kağıt Ortamında Aralık 2021 Tarihinde Yapılacaktır. Sermaye Piyasası Lisanslama Sınav Başvuruları www.basvuru.spl.com.tr adresinden yapılacaktır. Gayrimenkul Değerleme Lisans Sınavları Tüm Dersler den İstanbul'da Elektronik Sınav olarak da yapılmaktadır..

Değerleme Şirketleri Nedir?

Gayrimenkul Değerleme Şirketi: Ortaklık portföyünde yer alan gayrimenkullerin, gayrimenkul projelerinin ve gayrimenkule dayalı hakların rayiç değerlerini ve kira rayiçlerini tespit etmek konusunda hizmet veren şirketlerdir.

Değerleme şirketleri ne iş yapar?

Gayrimenkul değerleme şirketleri, değerleme gerektiren gayrimenkul ipoteği tesis edilmesi, portföye Kurulca değerleme yaptırılması uygun görülecek diğer varlıkların dâhil edilmesi ve portföyden çıkarılması gibi işlemlerin değerleme işlemlerini gerçekleştiriyor.

Sorumlu değerleme uzmanı nasıl olunur?

Lisans eğitiminden mezun olan kişilerin SPK tarafından açılan Değerleme Uzmanlığı Sınavına girmesi ve sınav sonrasında Gayrimenkul Değerleme Uzmanı lisansını alması gerekir. Bu şartları taşıyan kişiler gayrimenkul değerleme uzmanı olarak görev alabilirler.