Solgar No 7 nedir?

İçindekiler:

  1. Solgar No 7 nedir?
  2. Solgar kolajen neye yarar?
  3. Tip 2 kollajen nedir ne işe yarar?
  4. Hyaluronic acid Collagen Complex Solgar ne işe yarar?
  5. Tip 3 kolajen nedir ne işe yarar?
  6. Tip 2 kollajen hangi besinlerde bulunur?

Solgar No 7 nedir?

Tavuk sternumundan elde edilen, doğası değiştirilmemiş Tip II kollajen içeren patentli bir eklem sağlığı ürünüdür.

Solgar kolajen neye yarar?

Cilt ve kas hücrelerinde bulunan kolajenin temel görevi bağ dokusunu güçlendirmek ve vücut bütünlüğünü korumaktır. Kas ve cilt hücrelerini koruyan bağ dokusu yapısına katılarak cilde dayanıklılık, esneklik ve canlılık kazandıran kolajen aynı zamanda eklem, tendon ve organları bir arada tutmada görevlidir.

Tip 2 kollajen nedir ne işe yarar?

Tip 2 kolajen kıkırdak dokularında bulunan toplam proteinin %55 kadarını meydana getiriyor. Eklem kıkırdak dokularında ise toplam proteinin %90'ı kadar tip 2 kolajen bulunuyor. Sırt, boyun, çene gibi eklem bölgelerinin desteklenmesinde tip 2 kolajen etkili bir proteindir.

Hyaluronic acid Collagen Complex Solgar ne işe yarar?

Hyalüronik asit, eklem rahatsızlıklarına, cilt kırışıklıklarına, yara iyileşmesine, reflüye, göz kuruluğuna, sistit ve kronik yorgunluklara iyi gelir. En yaygın olarak eklemlerdeki aşınma ve yıpranma sonucu gelişen 'osteoartrit'in tedavisi için kullanılır.

Tip 3 kolajen nedir ne işe yarar?

Tip 3 kolajen organlarımızı ve cildimizi oluşturan hücre dışı matrisin ana bileşeninden oluşmaktadır. Kan dokusunu oluşturmaya yardımcı olan tip 3 kolajen aynı zamanda cildin esnekliğini ve sıkılığını korumasına yardımcı olmaktadır. Kasları ve organları desteklemenin yanı sıra damarlara da elastikiyet vermektedir.

Tip 2 kollajen hangi besinlerde bulunur?

Sığır, dana, tavuk, hindi, öküz vb. gibi hayvanların genellikle kemik ve sakatat bölümlerinde yoğun miktarda tip 2 kolajen bulunmaktadır. Et ürünlerinin yanı sıra; portakal, ananas, limon, mandalina vb. gibi içerisinde bol miktarda C vitamini içeren meyvelerde de yüksek miktarda tip 2 kolajen bulunmaktadır.