Kıbrısta araba fiyatları neden ucuz?

İçindekiler:

  1. Kıbrısta araba fiyatları neden ucuz?
  2. Kıbrısta araba fiyatları ucuz mu?
  3. KKTC plakalı araçlar Türkiye'de kullanabilir mi?
  4. Ikinci el araba fiyatları kaç lira?
  5. Kıbrıs'tan Türkiye'ye araba götürmek için koşulları nelerdir?
  6. Kıbrıstan gelen arabayı kim kullanabilir?
  7. Yurt dışı plakalı araç Türkiye'de kimler kullanabilir?
  8. Kıbrıs'ta ikametgah nasıl alınır?
  9. Türkiye'de yabancı plakalı araçlar ne kadar kalabilir?
  10. Yurtdışı yabancı plaka araçların süre aşımı Gümrük cezası ne kadardır?
  11. Kıbrıs oturma izni nasıl alınır?

Kıbrısta araba fiyatları neden ucuz?

Kuzey Kıbrıs'ta arabalara uygulanan ÖTV gibi vergiler bulunmamaktadır. Bu da KKTC araba fiyatlarında doğrudan düşüşe sebep olmaktadır. Kıbrıs'a araba getirmenin de çok sık kullanılan bir yöntem olduğunu söylemeliyiz. Bu durum uluslararası pazarda en düşük fiyatlandırılan araçların ülkeye girişini kolaylaştırmaktadır.

Kıbrısta araba fiyatları ucuz mu?

Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'nde araba fiyatları neden daha ucuzdur. Özellikle Türkiye ile kıyaslandığında sıfır veya ikinci el araç fiyatları çok daha ucuzdur. Üstelik Kuzey Kıbrıs'ta araç fiyatları sterlin ile satılmaktadır, buna rağmen araç fiyatları ucuzdur.

KKTC plakalı araçlar Türkiye'de kullanabilir mi?

KKTC'den bireysel olarak araç ithal edilememektedir. ... Kıbrıs vatandaşı olan ve Türkiye'de yaşayan biri ancak size araç getirebilir. Ama bu araç, Türkiye'de yabancı plaka ile trafikte olacağından satılamaz. Eğer aracı satın almak istiyorsanız ithal edilmesi ön şarttır.

Ikinci el araba fiyatları kaç lira?

İkinci El Satılık Araç Fiyatları
Modelİlan BaşlığıFiyat
Dacia Sandero 1.5 dCi StepwayASİ AUTO DAN TEMİZ 2016 STEPWAY 70xxx km de Acil122.900 TL
Renault Megane 1.5 dCi DynamiqueARACIMIZ SATILMIŞTIR… Acil1.111 TL
Volkswagen Passat 1.6 TDi BlueMotion ComfortlineASİ AUTO^DAN CAM TAVAN HATASIZ EXTRALI PASSAT Acil299.900 TL
20 satır daha

Kıbrıs'tan Türkiye'ye araba götürmek için koşulları nelerdir?

Kıbrıs plakalı aracınızı Türkiye'ye getirmek için Kıbrıs'ta ikametinizin olmasının yanı sıra son yılınızın 6 ayını da Kıbrıs'ta geçirmiş olmanız gerekmektedir. 🚘 Kıbrıs'tan araba getirmeye karar verdiğiniz günün 6 ay (185 gün) öncesine kadar Türkiye'de kalmışsanız Kıbrıs'taki aracınızı Türkiye'ye getiremezsiniz.

Kıbrıstan gelen arabayı kim kullanabilir?

🚘 Kıbrıs'tan Türkiye'ye getirdiğiniz aracı sizden başka son yılının 6 ayını (185 gün) KKTC'de geçirmiş olan ebeveynleriniz eşiniz ve çocuklarınız kullanabilmektedir. Üçüncü şahıslar, hısım ve akrabalarınız ise yalnızca siz araç içindeyseniz ya da olası acil durumlarda resmi olarak kullanabilmektedir.

Yurt dışı plakalı araç Türkiye'de kimler kullanabilir?

10. Bir Başka Kişiye Ait Taşıt Türkiye'ye Getirilebilir mi? Yabancı plakalı taşıtlar; taşıt programına kaydı yapılan izin hak sahibi, bu kişinin yurtdışında yerleşik eşi, anne-babası ve çocukları tarafından kullanılabilir. ... İzin hak sahibi dışındaki kişiler taşıtı vekaletnameleri olsa da kullanamaz.

Kıbrıs'ta ikametgah nasıl alınır?

İkamet izni başvuruları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine girişte verilmiş olan vize süresinin başlangıcından itibaren en geç otuz gün içerisinde başvuran yabancıların ikamet adresinin bulunduğu bölgeden sorumlu İlçe Polis Müdürlüğünün Muhaceret Amirliğine yapılır.

Türkiye'de yabancı plakalı araçlar ne kadar kalabilir?

Bu şartları yerine getiren yabancı plakalı arabalar Türkiye'de belirli bir süre kalabilirler. Yabancı plakalı araçların ülkemizde kalma süresi 24 ay yani 2 yıldır. Eskiden yabancı plakalı araçların ülkemizde kalış süreleri 6 ay ile sınırlı iken son yıllarda gidilen düzenleme ile bu süre 2 yıla kadar çıktı.

Yurtdışı yabancı plaka araçların süre aşımı Gümrük cezası ne kadardır?

Getirdikleri aracı verilen süre sonundan itibaren 3 ay'a kadar kullanan kişilere Gümrük Kanununun 241. maddesinin 5. fıkrasının b bendine göre her yıl belirlenen usulsüzlük cezası miktarının 6 katı kadar para cezası uygulanır. Bu ceza 2021 yılı için 173 * 6 = 1.038 TL olarak belirlenmiştir.

Kıbrıs oturma izni nasıl alınır?

İkamet izni başvuruları, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyetine girişte verilmiş olan vize süresinin başlangıcından itibaren en geç otuz gün içerisinde başvuran yabancıların ikamet adresinin bulunduğu bölgeden sorumlu İlçe Polis Müdürlüğünün Muhaceret Amirliğine yapılır.