BMC motor hangi ülkeye ait?

İçindekiler:

  1. BMC motor hangi ülkeye ait?
  2. BMC yi kim satın aldı?
  3. BMC Fabrikası kime ait?
  4. BMC izmir kimin?

BMC motor hangi ülkeye ait?

BMC, 1964 yılında İzmir'de kuruldu. İlk yıllarda Austin ve Morris markalı ticari araçları üretti. 1966 yılından itibaren kamyon, kamyonet, traktör ve motor üretmeye başladı. BMC'nin başlagıçta t olan yerli sermaye oranı 1989 yılında Türkiye'nin 0 yerli sermayeli tek ticari araç üreticisi konumuna yükseldi.

BMC yi kim satın aldı?

Ethem Sancak ise 2014'te TMSF'den BMC'nin tamamını 751 milyon TL'ye satın aldı. Sancak ailesi satın alma işleminin hemen ardından şirketin yüzde 49,9'unu 300 milyon dolar bedelle Katar ordusuna devrederek BMC'ye ortak etti. Ethem Sancak daha sonra, elinde kalan hisselerin yüzde 25,1'ini Talip Öztürk'e sattı.

BMC Fabrikası kime ait?

Ticaret Sicil Gazetesi'nde yayımlanan bilgilere göre; BMC'nin Öztürk ve Sancak'a ait yüzde 50,1'lik hissesi resmen Tosyalı Holding'e satıldı. Açılımı “British Motor Company” olan BMC, 1964 yılında kuruldu.

BMC izmir kimin?

Ethem Sancak, 1958 yılında Siirt'te doğdu. Kamyon, otobüs ve askeri araç üreticisi BMC'nin sahibi Ethem Sancak kimdir vatandaşlar tarafından merak ediliyor. İşte Ethem Sancak'ın hayatı... Ünlü iş insanı Ethem Sancak, birçok iş kolu içerisinde bulunmasına rağmen özellikle BMC'nin yönetim kurulu başkanı olarak tanınıyor.