Bebek yürüteç ne zaman kullanılmalı?

İçindekiler:

  1. Bebek yürüteç ne zaman kullanılmalı?
  2. Yürüteç kız bebeklere zararlı mı?
  3. Bebek yürüteç oturağı nasıl çıkarılır?
  4. Yürüteç ayarı nasıl olmalı?

Bebek yürüteç ne zaman kullanılmalı?

Tüketici Raporlarına göre yürüteçler 4 ile 16 aylık bebekler tarafından kullanılması için tasarlanmıştır. Ayrıca yürümeyi bilen çocuklarında yürüteçleri kullanmaması gerekmektedir. Bu nedenle 4 aylıktan itibaren bebeklerde yürüteç kullanımı olabilmektedir.

Yürüteç kız bebeklere zararlı mı?

Yürüteç kullanımı hem kız hem de erkek bebekler açısından benzer sakıncalar taşıyabilir. Yürüteç kullanımı yerine ebeveyn gözetiminde kullanılmak üzere bebeğin itebileceği bir yürüme oyuncağı tercih edilebilir. Evin bir bölümünü güvenli bir alan haline getirip bebeğin yürüme denemeleri yapmasına destek olunabilir.

Bebek yürüteç oturağı nasıl çıkarılır?

Genelde tüm yürüteçlerin oturma kısmı kumaştan yapılır ve çıkarılıp takılabilir özelliktedir. Bu sebeple çıkarılıp çamaşır makinesinde yıkanabilir. Plastik olan diğer kısımlar ise ıslak mendille ya da sadece suyla ıslatılan bir bezle silinip kurulanabilir.

Yürüteç ayarı nasıl olmalı?

Yürütecin Yükseklik Ayarını Doğru Yapın Aksi takdirde, omurga ve ayaklar zarar görebilir, ileriki dönemlerde yürüyüş bozuklukları meydana gelebilir. Sorunsuz kullanım için, sadece ayak parmak uçları zemine değecek şekilde yükseklik ayarı yapmalısınız.