Skolyoz Manuel Terapi Nedir?

İçindekiler:

  1. Skolyoz Manuel Terapi Nedir?
  2. Skolyoz tamamen gecer mi?
  3. C ve S skolyoz nedir?
  4. Skolyoz bacak ağrısı yapar mı?

Skolyoz Manuel Terapi Nedir?

Manuel terapi, skolyoz rehabilitasyonunu destekleyici olarak kullanılabilen bir yöntemdir. Skolyozda kullanım amacı, eğriyi azaltmaya yardım etmek ve eğri düzelmesini artırmaktır. Uzun dönemde ise, tedavi ile elde edilen düzeltmeyi korumada ve eğrinin tekrar kötüleşmesini önlemede kullanılmaktadır.

Skolyoz tamamen gecer mi?

Skolyoz ameliyat olmadan düzelme ihtimali olan bir hastalıktır. Düşük dereceli skolyoz hastalarının iyileşmesi veya düzelme oranları yüksektir. Skolyoz türüne ve derecesine göre yapılacak tedavide farklılıklar olabilmektedir. Yüksek skolyoz derecesi olan hastalar için cerrahi müdahale gerekmektedir.

C ve S skolyoz nedir?

C-skolyozun sağ veya sol olarak adlandırılması her zaman eğriliğin tarafına işaret eder, yani sağ taraf kavisli ise skolyoz sağda “C” olarak tanımlanır, tersi de geçerlidir.

Skolyoz bacak ağrısı yapar mı?

Skolyoz nedeniyle sinirler üzerinde basının artmasıyla bacak ağrısı, yorgunluk hissi, sırt ve bel kaslarda spazm görülebilir. Durumun ilerleyip sinir baskısı yoğunlaşan hastalarda bacaklarda güçsüzlük, uyuşma ve ağrı şikayetleri artar.