Diyet için hangi pirinç?

İçindekiler:

  1. Diyet için hangi pirinç?
  2. Pirinç diyet için uygun mu?
  3. Diyet pirinç nedir?
  4. Hangi pirinç daha faydalı?
  5. Diyet için bulgur mu pirinç mi?
  6. Beyaz pirinç diyette yenir mi?

Diyet için hangi pirinç?

Genellikle lezzeti sebebiyle beyaz pirinç tercih edilmektedir. Esmer pirinç ise beyaz pirince kıyasla daha çok miktarda lif içerir. Fakat, pirincin iki çeşidi de bu diyette kullanılabilmektedir.

Pirinç diyet için uygun mu?

Pirinç sağlık açısından doğru miktarda ve doğru pişirilme yöntemiyle kullanıldığında, diyette tüketilebilecek bir gıda haline gelir. İçerik bakımından pirinç bolca B vitamini, kalsiyum, fosfor, demir ve nişasta içerir.

Diyet pirinç nedir?

Basmati pirinç, başka bir pirinç türü olan yasemin pirincini andırmakla beraber daha hafif bir rayihaya sahiptir. Beyaz ve kahverengi olmak üzere iki türü bulunan basmati pirinç glisemik indeks bakımından oldukça düşük rakamlara sahip olan bir pirinç türüdür. Bu yüzden özellikle diyet listelerine eklenir.

Hangi pirinç daha faydalı?

Genel olarak esmer pirinç, beyaz pirinçten daha sağlıklıdır. Öğütme işlemi, beyaz pirincin sağlık yararlarının çoğunu ortadan kaldırır. Esmer pirinç bir tam tahıldır ve daha önemli vitaminlere sahiptir. Aynı zamanda bir lif kaynağıdır.

Diyet için bulgur mu pirinç mi?

Pirincin glisemik değerleri yüksektir. Bu nedenle kan şekerini yükseltebilir. Bulgurun ise daha düşüktür. Kan şekerini hızlı yükseltmez ve daha tok tuttuğu için kilo kontrolünüz açısından pirinç yerine bulgur tercih edilebilir."

Beyaz pirinç diyette yenir mi?

Kalp ve damar sağlığını koruması, kötü kolesterolü düşürmesi, bağışıklık sistemini güçlendirmesi, kilo vermeye yardımcı olması ve kansere karşı koruyucu olması da, yine bu pirincin faydalarındandır. Bu nedenle Beslenme ve Diyet Uzmanları diyet listelerinde beyaz pirinç yerine esmek pirinç tercih ederler.