Fatih Trabzon seferi hangi beylik?

İçindekiler:

  1. Fatih Trabzon seferi hangi beylik?
  2. Sinop ve Trabzon'un alınması hangi padişah?
  3. Trabzon şehri ne zaman kuruldu?
  4. Rize adının nereden geldiği?
  5. Belgrad kim zamanında alındı?

Fatih Trabzon seferi hangi beylik?

1461'de Kuzey Karadeniz seferine çıkan Osmanlı Sultanı, Candaroğulları Beyliği'ni itaat altına aldıktan sonra Trabzon Rum İmparatorluğu'nun üzerine yürüdü.

Sinop ve Trabzon'un alınması hangi padişah?

Nisan 1461'de Fatih Sultan Mehmet, Sinop'ta bekleyen ve bazıları top taşıyan 300 gemilik donanmayı Gelibolu Sancakbeyi Kasım Bey ve Kaptan-ı Derya Yakup Bey komutasında Trabzon'u denizden kuşatmak için yola çıkarırken, kara ordusunu ise Trabzon'a gönderildiğinin anlaşılmaması için Sivas'tan kuzeye doğru yönlendirmiştir ...

Trabzon şehri ne zaman kuruldu?

Antik Çağ Eusebius'a göre şehrin kuruluş tarihini MÖ 756 olmakla birlikte bu iddia Trabzon'u İstanbul, Roma hatta, genel kanıya göre Trabzon ve diğer Doğu Karadeniz kolonizasyonunu gerçekleştiren Sinop'tan daha eski bir kent yapmaktadır.

Rize adının nereden geldiği?

Rize ilinin adı ile ilgili olarak değişik görüşler ileri sürülmüştür; Yunanca pirinç anlamına gelen Rhisos, Rumca'da "RIZA" olarak dağ eteği anlamında kullanılmıştır. Osmanlıca'da ise "RİZE" ufak kırıntı, döküntü anlamındadır.

Belgrad kim zamanında alındı?

tarihinde Belgrad üzerine sefere çıkan Süleyman'ın önderliğindeki Osmanlı Ordusu, Temmuz ayında şehri kuşatma altına aldı. Sadrazam Pîrî Mehmed Paşa'nın komutasındaki ordu, bir ay kadar süren kuşatma sonrasında şehri ele geçirdi.