Direksiyon sınavında kaç kere stop etme hakkı var?

İçindekiler:

  1. Direksiyon sınavında kaç kere stop etme hakkı var?
  2. Direksiyon sınavında kaç kere kalma hakkı var?
  3. Direksiyon sınavları yapılacak mı?
  4. Ehliyette ne zaman dosya yanar?
  5. Direksiyon da kalınca tekrar ne zaman girilir?

Direksiyon sınavında kaç kere stop etme hakkı var?

Direksiyon sınavında "2.defa" stop eden sınavdan başarısız kabul edilmektedir. Geri-Geri Park Etme: Park etme Sınavın en önemli değişkenlerinden biri olarak kabul ediyoruz.

Direksiyon sınavında kaç kere kalma hakkı var?

Teorik sınavdan başarılı oldunuz diyelim. Bu durumda 4 defa direksiyon sınavına girme hakkına sahip olursunuz. Direksiyon sınavında 4 defa başarısız olursanız kursa, direksiyon eğitim ücretini ödeyerek ve zorunlu direksiyon eğitim saatinizi doldurarak 4 defa daha sınava girme hakkı kazanırsınız.

Direksiyon sınavları yapılacak mı?

DİREKSİYON SINAVI NE ZAMAN? Direksiyon sınavlarına ise ara verilmişti. Tarihinde MEB tarafından yayınlanan yazıda direksiyon sınavına giren kursiyerler ve direksiyon sınavından görev alan personel sokağa çıkma yasağından muaf tutulacak ve direksiyon sınavları yapılacak.

Ehliyette ne zaman dosya yanar?

Yazılı sınavlarda en fazla 4 (Dört) defa başarısız olunması durumunda ehliyet dosyası yanmaktadır. Yazılı sınavı başarılı bir şekilde tamamlayan sürücü adayları ikinci sınava (direksiyon veya uygulama sınavına) girmeye hak kazanır.

Direksiyon da kalınca tekrar ne zaman girilir?

Eğer ki diyelim 4 hakkın da 4 ünden kaldınız o zaman yapmanız gereken ise tekrar hak talep etmeniz gerekmektedir. Direksiyon sınavı için tekrar hak talep etme hususu ise 45 gün içerisin de dilekçe ile gerçekleşiyor. Ve tekrar en baştan direksiyon eğitimi almanız gerekmektedir.