Kestane ağacı kaç para?

İçindekiler:

  1. Kestane ağacı kaç para?
  2. Kestane fidanı ne zaman dikilir?
  3. Kestane ağacı hangi iklimde yetişir?
  4. Tüplü kestane fidanı ne zaman dikilir?
  5. Kestane ağacı en çok nerede yetişir?
  6. Kestane ağacı hangi ortamda yetişir?
  7. Kestane ağacı kışın yaprak döker mi?
  8. Tüplü meyve fidanı ne zaman dikilir?
  9. Kestane ağacı su sever mi?

Kestane ağacı kaç para?

Castanea Sativa
AdetKargo Birim FiyatıToplam
10 adet(Kargo Bizden)648,00 TL
25 adet(Kargo Bizden)1.350,00 TL
50 adet(Kargo Bizden)2.430,00 TL
100 adet(Kargo Bizden)4.320,00 TL
2 satır daha

Kestane fidanı ne zaman dikilir?

Kestane fidanlarının ekim işlemleri ise ağacın yaprak döküm dönemi olan Aralık ayının ortasından itibaren yaklaşık olarak Nisan ayının ortasına kadar dikim yapılması uygun olacaktır. Geriye kalan dönemlerde yapılan dikimler genelde tutmamakta ve fidan ölmektedir.

Kestane ağacı hangi iklimde yetişir?

Güneşli alanları seven kestane ağaçlarının 10 metreye kadar boyları bulunmaktadır. Kestane ağaçlarının yetiştirilmesi için elverişli iklim tipi ılıman iklimdir. Akdeniz ikliminde yetiştirilen kestaneler nem ve sıcağı severler. Bu sebeple ülkemizde kestane yetiştiriciliğe en uygun bölge Ege bölgesidir.

Tüplü kestane fidanı ne zaman dikilir?

Tüplü fidan; kökleri toprak içinde fakat fidanın aşı yerleri toprak dışında kalan tüp şeklinde dikilmiş olan fidanlardır. Bu fidanlar yılın her ayı dikilmeye elverişlidir.

Kestane ağacı en çok nerede yetişir?

Kestane geçmiş tarihlerde Çin, Japonya, Kore ve Akdeniz iklimlerinde oldukça popüler bir besin kaynağı iken, günümüzde üretiminin önemli kısmı da Çin'de gerçekleştirilmektedir. Adeta bir kış klasiği olan bu atıştırmalık, Türkiye'de Karadeniz, Ege ve Marmara bölgelerinde yetiştirilmektedir.

Kestane ağacı hangi ortamda yetişir?

Bu ağaç türü ılıman ve sıcak iklim koşullarını sever. Kestane ağacı yetiştiriciliği, güneşi ve nemi fazla olan yerlerde daha sağlıklı yapılmaktadır. Ülkemizde kestane ağacı nerede yetişir diye soracak olursanız; genellikle bu bölgeler Marmara kıyıları, Ege kıyıları ve Doğu Karadeniz bölgesindedir.

Kestane ağacı kışın yaprak döker mi?

Nemli ve ılıman iklim özelliklerini seven bu ağaç türü, kışın yapraklarını döker ve dinlenme dönemine girer. Kış dinlenme döneminde -35 °C sıcaklığa kadar dayanabilmektedir. ... Kestane ağacı yıllık yağış toplamı 600-1600 mm ve yağış rejimi düzenli olan yerlerde sulama yapılmadan yetiştirilebilir.

Tüplü meyve fidanı ne zaman dikilir?

Saksılı ve tüplü fidanlar kar, don olmamak şartıyla yılın 12 ayı dikilebilir. Çıplak köklü fidanlar ise sonbaharda fidanların yapraklarını döktükten sonra tomurcukların kabarmaya başlayacağı zamana kadar kar, don olmayan dönemlerde dikilebilir.

Kestane ağacı su sever mi?

Su yaşamın vazgeçilmezi bir unsurdur. ... Sadece masrafları artırmakla kalmayıp gereğinden fazla su isteyen bir Kestane ağacının meyvesi de, kalite açısından muhakkak sorunludur. Bu yüzden gereğinden fazla sulamak yerine bahçenizin, tarlanızın normal su ister hale gelmesi gerekmektedir.