Sezeryanda lokal anestezi nasıl yapılır?

İçindekiler:

  1. Sezeryanda lokal anestezi nasıl yapılır?
  2. Normal doğumda anestezi var mı?
  3. Lokal anestezi baş ağrısı yapar mı?
  4. Lokal anestezinin yan etkileri ne kadar sürer?
  5. Epidural Doğum iğnesi nasıl yapılır?
  6. Sezeryandan sonra narkozun etkisi ne zaman geçer?

Sezeryanda lokal anestezi nasıl yapılır?

İşlem sırasında anne adayının ağrı duymaması için girişim yapılacak bölgesinin cildine çok ince bir iğneyle lokal anestezi uygulanıyor. Ardından ince bir iğne ile iki omur arasından geçirilerek epidural boşluğa ulaşılıyor.

Normal doğumda anestezi var mı?

Sadece sezaryen doğum operasyonlarında kullanılan bir yöntem olan spinal anestezi ile birlikte epidural anestezi de kombine edilerek, epidural-spinal kombine anestezi elde edilir ve bu yöntem de yalnızca sezaryen doğum operasyonlarında kullanılır. Normal doğum operasyonlarında ise kullanılmamaktadır.

Lokal anestezi baş ağrısı yapar mı?

Lokal anestezide sadece girişimin yapılacağı cilt bölgesi uyuşturulur. Bu uygulamalarda da nadir de olsa bazı yan etkiler gözlemlenebilir. Yüksek dozda ilaca bağlı sistemik ve toksik etkiler, uzun süren kuvvet kaybı, baş ağrısı, idrar yapmada geçici güçlük, damar yaralanmaları,vb görülebilir.

Lokal anestezinin yan etkileri ne kadar sürer?

Etki süresini uzatmak için lokal anesteziklerin içine bazı 'damar büzücü' maddeler de karıştırılabilir. Kullanılan ilaca göre lokal anestezinin etki süresi bir saatle dört saat arasında değişebilir.”

Epidural Doğum iğnesi nasıl yapılır?

Bir enjektör iğnesiyle doğru seviyeden girişim yaparak, epidural boşluğa ulaşıncaya kadar yavaş ve yumuşak hareketlerle iğneyi ilerletir. Epidural boşluğa ulaşıldıktan sonra iğne içinden plastik bir kateter gönderilir ve kateter sabitlenir. İğne çıkarılır ve anestezi madde sabitlenen kateter üzerinden enjekte edilir.

Sezeryandan sonra narkozun etkisi ne zaman geçer?

6 ay gibi bir süre eski ilaçların vücuttan tamamen atılması için verilen süredir. Gelişen yeni sisteme göre şu zamanda kullanılan anestezi içerikli ilaçların vücuttan tamamen atılması için verilen süre 6 ay olacaksa çok fazla olduğu bilinmektedir.