Turizmde yeni trendler nelerdir?

İçindekiler:

  1. Turizmde yeni trendler nelerdir?
  2. Spiritüel turizm nedir?
  3. Yenilikçi tatil tercihleri nelerdir?
  4. Deneyim turizmi nedir?
  5. Dönüşüm Turizmi nedir?
  6. Spiritüel tatil nedir?
  7. Turistler bir tatil tercihlerini yaparken en çok neye dikkat ederler?

Turizmde yeni trendler nelerdir?

TURİZMDE ÖNE ÇIKAN BEŞ TREND
  • Villa kiralama, çadır, karavan gibi izole konaklama.
  • Toplantı, ofis ve otel odasını birleştiren hibrit modeller.
  • Dijital göçebe ve yarı turist eğilimi.
  • Global anlamda yükselen münferit (bağımsız) seyahat.
  • 1-2 aylık uzun dönemli konaklamalar.
BE

Spiritüel turizm nedir?

Spiritüel turizm, sorumluluk sahibi ve sürdürülebilir kalkınma prensiplerini göz önünde bulunduran bir rehberlikle toplumlara önemli değerler kazandırabilir. Hatta Pekin'in de vurguladığı gibi barışçıl bir gelecek için en iyi aracın, farklılıklara karşı hoşgörüyü arttıran spiritüel geziler olduğu söylenebilir.

Yenilikçi tatil tercihleri nelerdir?

III. BÖLÜM YENİLİKÇİ TATİL TERCİHLER 3.1. Yaratıcı Turizm Turizm ziyaretçilere yaratıcı potansiyellerini etkin bir şekilde geliştirme fırsatı sunan kurslara katılım ve öğrenme deneyimleri üstlenildiği ve bu şekilde ziyaretçilerin kendilerini geliştirme fırsatı sunan tatil tercihidir.

Deneyim turizmi nedir?

Deneyim Turizmi Nedir? Son yıllarda deneyim turizmi, insanların gezip görülen bölgelerin tarihine, kültürüne, coğrafyasına dahil olmasına olanak sağlayan yükselen bir trenddir. Bu anlamda dünyada ve Türkiye'de deneyim turizmi için birçok örnek gösterile bilmektedir.

Dönüşüm Turizmi nedir?

Daha çok “wellness” sektörünün bir sonucu olarak ortaya çıkan dönüşüm turizmi, sizi daha iyi bir şekilde yaşamak üzere değiştirmeyi hedefliyor. Yaşadığınız deneyimlerden, yiyip içtiklerinizden, biraz da spiritüel yöntemlerden besleniyor. Spa'lar, detokslar, meditasyonlar ile destekleniyor.

Spiritüel tatil nedir?

Kış tatiline alternatif yeni bir akım başladı: Spiritüel tatil. Bu tatilde bildiğimiz tatil anlayışından farklı olarak sadece bedenin değil, zihnin ve ruhun da dinlenmesine olanak sağlayan; sağlıklı, sakin ve huzurlu bir yaşamın kısa süreli de olsa kapılarını açacaksınız.

Turistler bir tatil tercihlerini yaparken en çok neye dikkat ederler?

Tatil tercihlerindeki öncelikli etkenler arasında ise hijyen ve temizlik, hizmet kalitesi, tesisin fiziksel özellikleri, yörenin güvenliği, doğal güzellikleri, tarihi ve kültürel mekanların varlıkları olduğu saptanmıştır.