Zihinsel engelli olmanın ölçütleri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Zihinsel engelli olmanın ölçütleri nelerdir?
  2. Zihinsel engelli anlamı nedir?
  3. %50 zihinsel engelli araç alabilir mi?
  4. Zihinsel engelli raporu nereden alınır?
  5. Yüzde yetmiş zihinsel engelli araç alabilir mi?

Zihinsel engelli olmanın ölçütleri nelerdir?

Zihinsel engellilikte 3 temel özellik vardır; 1- Genel zeka işlevinin belirgin derecede ortalamanın altında olması. 2- Yaşadığı toplumdaki kendi yaş grubu ile kıyaslandığında toplumsal beceriler, sorumluluk, iletişim kurma, günlük beceriler ve kendi kendine yeterlilik gibi alanlarda geriliğin olması.

Zihinsel engelli anlamı nedir?

Zihinsel engellilik, gelişim döneminde ortaya çıkan, bireyin kavramsal, sosyal ve pratik uyum becerilerinde yaşıtlarından geri kalmasına yol açan eksikliklerdir.

%50 zihinsel engelli araç alabilir mi?

Engelli Bireyin Kullanma Zorunluluğu Yüzde 90 ve üzeri engelli raporu bulunan bireylerin satın alacağı araçları kullanma zorunluluğu yoktur 3. dereceye kadar olan yakınları aracı satın alabilirler. ... 18 yaşından büyük ve zihinsel engeli olmayan kişiler kendi başına işlemlerini gerçekleştirebilir.

Zihinsel engelli raporu nereden alınır?

Rapor almak için kişinin Sağlık Bakanlığı tarafından yetkilendirilmiş bir hastaneye başvurması ve muayene olması gerekmektedir. Muayene uzman doktor tarafından yapılmalıdır.

Yüzde yetmiş zihinsel engelli araç alabilir mi?

%90 ve bu oranın altında engellilik derecesi olan bireylerden ilk araç alımlarında ÖTV ödemesi alınmaz. Ancak engellilik derecesi %90'dan az olan görme engelli, zihinsel engelli, işitme engelli, kalp hastası ve böbrek hastası bireyler ÖTV avantajından faydalanamaz.