En lezzetli alabalık nasıl pişirilir?

İçindekiler:

  1. En lezzetli alabalık nasıl pişirilir?
  2. Alabalık Fırında mi tavada mi?
  3. Alabalık Fırında olur mu?
  4. Tavada alabalık kaç dakikada pişer?

En lezzetli alabalık nasıl pişirilir?

Başını kestikten sonra kılçığı bir tarafta kalacak şekilde ortasından ikiye kesiyoruz. Ama birbirinden ayırmıyoruz. Güzelce yıkadıktan sonra önce tuzlayıp sonra her iki tarafını mısır ununa bulayarak tereyağında kızartıyoruz. Alabalık biraz tatsız bir balık olduğu için tereyağı ona çok güzel bir lezzet veriyor.

Alabalık Fırında mi tavada mi?

Alabalık az yağ olması sebebiyle genelde tavada pişirilir. Tereyağı ile alabalığın birbirine çok yakıştığını hemen herkes duymuştur. ... Tereyağında pişirmeye kalkarsanız yağ yanar bu da lezzeti bastırır. Mısır ununa bulayıp zeytinyağında kızartın ondan sonra üzerine tereyağı gezdirin bu kadar basit.

Alabalık Fırında olur mu?

Küçük ve büyük çiftliklerde yetiştirilen alabalığı hemen her mevsim yemek mümkün. Az tereyağı ve baharat ilavesiyle fırında pişirebileceğiniz, ayrıca kızartmasını da hazırlayabileceğiniz alabalığı, yağlı kağıttan hazırlanan paketler içerisinde kuru soğan ve portakal dilimleri eşliğinde fırınladık.

Tavada alabalık kaç dakikada pişer?

Tavaya tereyağı ve sıvı yağ koyularak kızdırılır. Balıklar unlanır ve silkelenerek fazla olan unlarından arındırılır. Tavadaki yağ iyice kızınca, alabalıkların sırtları yukarı bakacak biçimde yağa konulur. 4-5 dakika boyunca kızarana kadar bir kısmı pişirilir ve diğer yüzü çevrilip 4 ile 5 dakika daha kızartılır.