Haşimato hastaları kilo verebilir mi?

İçindekiler:

  1. Haşimato hastaları kilo verebilir mi?
  2. Haşimato hastaları peynir yiyebilir mi?
  3. Haşimato hastaları neden kilo veremez?
  4. Haşimato hastaları ne yapmalı?

Haşimato hastaları kilo verebilir mi?

Hashimoto hastalığı da hipotroidi yaptığından insan metabolizmasını yavaşlatır ve bu nedenle kişi kilo alabilir veya kilo vermekte zorlanabilir.”

Haşimato hastaları peynir yiyebilir mi?

B vitamini: B5 ve B12 vitaminleri bağırsak-beyin aksını dengeleyen vitaminlerdir. Bu nedenle Haşimato hastaları için de önerilmektedir. B 5 tatlı patates, brokoli, avokado, mercimek, yoğurt, somon gibi gıdalarda; B 12 kırmızı et, ciğer, uskumru, somon, sardalya, peynir çeşitlerinde bulunur.

Haşimato hastaları neden kilo veremez?

İç Hastalıkları Uzmanı Dr. Öğr. Üyesi Alihan Oral, "Tiroid hormonu eksikliğinde metabolizmanın ve enerji kullanımının yavaşlaması beklenir. Hashimoto hastalığı da hipotroidi yaptığından insan metabolizmasını yavaşlatır ve bu nedenle kişi kilo alabilir veya kilo vermekte zorlanabilir.” ifadelerini kullandı.

Haşimato hastaları ne yapmalı?

* Haşimato hastalarının diyetinde bol miktarda soğuk sıkma sızma zeytinyağı, halis tereyağı ve Hindistan cevizi yağı bulunmalı. * Deniz balıkları bol miktarda iyot içerir. Bol bol tüketilmelidir. Sardalye, hamsi gibi ağır metaller içermeyen küçük balıkları tercih edin.