Ihlamurun zararlari nedir?

İçindekiler:

  1. Ihlamurun zararlari nedir?
  2. Ihlamur çayı ishal yapar mı?
  3. Ihlamur çayı ne kadar sürede tüketilmeli?
  4. Ihlamurun kırmızı olması için ne yapmalı?
  5. Ihlamur çayı günde ne kadar tüketilmeli?

Ihlamurun zararlari nedir?

Kan basıncını yükseltir. İshal ve vücudun su kaybetmesine neden olur. Kalp rahatsızlığına neden olur. Bu zararlar haricinde hamile olan veya yeni doğum yapan kişiler mutlaka doktor kontrolünde ıhlamur tüketimi yapmalıdır.

Ihlamur çayı ishal yapar mı?

Terlemeye yardımcı olan ıhlamur çayı, ateş düşürücü olarak iyi bir doğal yöntemdir. Ayrıca boğaz ağrılarını ve öksürüğü hafifletir. Ihlamur çayı sindirimi düzenleyicidir. Böbrek ve bağırsaklara iyi gelen ıhlamur, ishali tedavi edebildiği gibi, safradaki kum ve taşların atılmasına da yardımcı olur.

Ihlamur çayı ne kadar sürede tüketilmeli?

10 dakika boyunca demlenen ıhlamur çayı, süzüldükten sonra tüketilmelidir. Uzun süre demlendiğinde ya da kaynatıldığında, çiçeklerin şifalı etkisi kaybolabilir.

Ihlamurun kırmızı olması için ne yapmalı?

Ihlamur çayı, 10 dakikadan çok bekletildiğinde, yapısında bulunan maddeler değişip, sarı renk kırmızıya dönüşür. Kokusu da kaybolur. Yaprak ıhlamur kullanılırsa, demlemeden sonra kırmızı rengi alır.

Ihlamur çayı günde ne kadar tüketilmeli?

Çay olarak günde 2 veya 4 bardak içebileceğiniz ıhlamurun, Avrupa İlaç Kurumu tarafından da soğuk algınlığı ve stres üzerindeki hafifletici etkisi kabul edildi. Ihlamurun muhteşem faydalarını anlatan Fitoterapi Derneği Başkanı Prof.