Qlairista nedir ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Qlairista nedir ne işe yarar?
  2. Qlairista Doğum Kontrol Hapı Nasıl Kullanılır?
  3. Doğum kontrol hapını kullandıktan kaç gün sonra adet olunur?
  4. Doğum kontrol hapı ne zaman korumaya başlar?
  5. Doğum kontrol hapı kisti nasıl yok eder?
  6. Doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalmak mümkün mü?
  7. Kadın doğum kontrol hapı hamileliği engeller mi?

Qlairista nedir ne işe yarar?

QLAIRISTA laktoz monohidrat (sığır) içerir. Bu iki hormonun kombinasyonu (birlikte kullanımı) çok çeşitli etkiler ve etkileşimler sonucunda gebeliği önler. Bunların en önemlileri, kadında yumurta hücresinin açığa çıkmasının engellenmesi ve rahim ağzı salgısında oluşan değişikliklerdir.

Qlairista Doğum Kontrol Hapı Nasıl Kullanılır?

Tabletleri kutunun üzerinde belirtilen sırayla, her gün günün aynı saatinde, yeterli miktarda su ile almalısınız. Tabletler sürekli olarak alınacaktır. Birbirini izleyen 28 gün boyunca her gün, günde bir tablet alacaksınız. Önceki paketteki son tabletin alındığı günün ertesi günü, bir sonraki pakete başlanır.

Doğum kontrol hapını kullandıktan kaç gün sonra adet olunur?

21 gün boyunca içilecek olan doğum kontrol hapı, 7 gün ara ile devam etmek gerekir. Genel olarak 21 gün bittikten hemen sonra adet kanaması başlar. Bu sayede kanamanın ne zaman olacağı da tahmin edilmiş olur. Bir sonraki kutuya ise 7 gün ara verdikten sonra başlanması gerekir.

Doğum kontrol hapı ne zaman korumaya başlar?

Ancak ne zaman başladığınıza ve kullandığınız hapın türüne bağlı olarak, 7güne kadar yedek olarak doğum kontrol yöntemi (prezervatif) kullanmanız gerekebilir. Doğum kontrol haplarına, adetin ilk gününden sonraki 5 gün içinde başlarsanız, hamilelikten hemen korunabilirsiniz.

Doğum kontrol hapı kisti nasıl yok eder?

Doktorunuz fonksiyonel (işlevsel) yumurtalık kistlerini tedavi etmek için doğum kontrol hapları reçete edebilir. Doğum kontrol haplarındaki hormonlar yumurtlamayı durdururlar. Bu yumurta keselerinin gelişmesini önler ve dolayısıyla yeni kistlerin oluşmasını durdurur.

Doğum kontrol hapı kullanırken hamile kalmak mümkün mü?

Doğum kontrol haplarında güvenilirlik oranı %99'dur. Bu oranda oldukça yüksek bir orandır. Doğum kontrol hapları düzenli alınsa dahi çok nadiren de olsa gebelik oluşabilmektedir. Bu yüzden doğum kontrol hapı kullanırken adet gecikmesi yaşarsanız hamilelik şüphesi ile doktora başvurmanız da fayda var.

Kadın doğum kontrol hapı hamileliği engeller mi?

Doğum kontrol hapının içinde bulunan östrojen ve progesteron hormonları, yumurtlamanın gerçekleşmesini önleyerek olası gebeliklerin önüne geçilmesini sağlar. Yüksek etkinliğe ve düşük yan etkilere sahip olan doğum kontrol haplarının gebeliği önleme olasılığı %100'e yakındır.