Türkiye'de en büyük aşireti kimdir?

İçindekiler:

  1. Türkiye'de en büyük aşireti kimdir?
  2. Aşiretler nelerdir?
  3. Aşiret kimlerden oluşur?
  4. Gevdan Aşireti nerede?
  5. Gewdan ne demek?

Türkiye'de en büyük aşireti kimdir?

İzollar'ın üç milyona varan nüfusu farklı siyasetleri barındırıyor. Üç milyona aşkın nüfusuyla Türkiye'nin en büyük aşireti olan İzol aşiretinin yaklaşık 300 temsilcisi, dün Gaziantep'te bir araya geldi.

Aşiretler nelerdir?

Aşiret (Arapça: عشیرة), dil ve kültür yönünden büyük bir türdeşlik gösteren, birçok sülaleden oluşan, yapısındaki aileler arasında köken, ekonomi, din, kan veya evlilik bağları bulunan göçebe veya yerleşik nitelikteki topluluk, oymaktır.

Aşiret kimlerden oluşur?

Aşiretleri meydana getiren öğeler Baba, oğul, torun, torunoğlu, torunun torunu ve bunların doğan tüm çocukların birleşmesinden meydana gelir. Buradaki her bir babaya aşiretler göbek derler. Yani beş göbek bir mal sayılır.

Gevdan Aşireti nerede?

Ertoşi Aşiretine bağlı 11 kabileden olan ve aynı zamanda nüfus olarak en kalabalığı olan Gevdanlar, Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi Ortalı(Bezal) ve Yeşilöz(Feraşin) köylerinden başta Van, Hakkari ve Şırnak illerine göç ederek büyüyen ve bugün yaklaşık 200 Bin nüfusa sahip büyük bir aşirettir.

Gewdan ne demek?

Gevdanlar, Şırnak ili Beytüşşebap ilçesi başta olmak üzere, Van ve Hakkari'de yaklaşık 200 bin nüfusa sahip büyük bir aşirettir.