Geride kalan diş nasıl düzelir?

İçindekiler:

  1. Geride kalan diş nasıl düzelir?
  2. Diş teli takmadan dişler nasıl düzelir?
  3. 1 tane yamuk diş nasıl düzeltilir?
  4. Telsiz diş nasıl düzelir?
  5. Tek diş yamukluğu nasıl düzelir?
  6. Yamuk dişler tel olmadan nasıl düzelir?
  7. Eğri dişler tel takmadan nasıl düzeldi?

Geride kalan diş nasıl düzelir?

Eğer iskeletsel bir bozukluğunuz yoksa çarpık, yamuk, ayrık dişleriniz ortodonti tedavisi ile her yaşta düzeltilebilir. Çapraşıklık vakalarında diş teli uygulanması gerekir. Bunlar metal braketler, porselen (şeffaf) braketler, lingual braketler, şeffaf plaklar veya telsiz tedavi yöntemi olabilir.

Diş teli takmadan dişler nasıl düzelir?

Invisalign tedavisi, dijital ortodontik tedavi teknolojisi olan, dişlerinize uygun yapılmış şeffaf plaklar (aligner) ile dişlerinizi düzeltmek için uygulanan telsiz ortodontik tedavi yöntemidir. Telsiz ortodontik tedavi (invisalign) tercih edilme nedeni diş teli kullanmadan çapraşık diş tedvisi uygulamasının olmasıdır.

1 tane yamuk diş nasıl düzeltilir?

Yamuk diş tedavisinde en sık kullanılan yöntemlerden biri bonding yöntemidir. Genel olarak dişlerde renk değişimi ya da sararma olduğu durumlarda tercih edilmektedir. Yalnızca diş aralıklarının mevcut olduğu durumlarda da bonding yöntemine başvurulabilmektedir.

Telsiz diş nasıl düzelir?

İnvisalign yönteminde her bir düzeltici plak yaklaşık 2 hafta boyunca kullanılır. 2 hafta sonra yeni bir düzeltici takılır. Tedavi süresi dişlerdeki çapraşıklık miktarına bağlı olarak 9-15 ay arasında değişir. Bu dönemde yaklaşık 18-30 adet şeffaf düzeltici plak kullanılır.

Tek diş yamukluğu nasıl düzelir?

Tek yamuk diş düzeltme, ortodontist tarafından diğer dişlere zarar vermeyecek şekilde yapılabilmektedir. Diş doktorunuz, dişlerin hareket etmesini sağlayarak dişlerin kesilip kaplama yapılmasına gerek kalmaksızın düzelmesini sağlayabilmektedirler.

Yamuk dişler tel olmadan nasıl düzelir?

Şeffaf plak, tel takmak istemeyen ve sadece dişlerindeki çapraşıklıkların düzeltilmesini isteyen hastalara öneriliyor. Dişlerdeki çapraşıklığın görünmez bir şeffaf plak sayesinde düzeltilmesini sağlayan kişiye özel üretilmiş ve bütün dişlerini şeffaf bir şekilde saran diş plaklarına şeffaf plak deniliyor.

Eğri dişler tel takmadan nasıl düzeldi?

Yamuk dişlerin tel takmadan düzelmesinin tek yolu kesilerek kaplama yapılmasıdır. Ancak sağlıklı dişlerinizi kestirip farklı bir uygulamaya gerek kalmaksızın düzelmesini istiyorsanız, başvurabileceğiniz tek tedavi alternatifi tel tedavileridir.