Anayasanın 89 maddesi nedir?

İçindekiler:

  1. Anayasanın 89 maddesi nedir?
  2. Anayasanın 90 maddesi hangi düzenlemeyi içerir?
  3. Anayasanın 10 maddesi nedir?
  4. 1982 Anayasası 90 madde nedir?
  5. Anayasanın 90 maddesinin 5 fıkrasına hangi yıl eklenen hükme göre?
  6. Anayasanın 10 maddesinde yer alan hiçbir kişiye aileye zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınmaz ifadesi ne demek?
  7. Anayasanın 65 maddesi nedir?

Anayasanın 89 maddesi nedir?

Madde 89 – (3) Türkiye Büyük Millet Meclisi, geri gönderilen kanunu aynen kabul ederse, kanun Cumhurbaşkanınca yayımlanır; Meclis, geri gönderilen kanunda yeni bir değişiklik yaparsa, Cumhurbaşkanı değiştirilen kanunu tekrar Meclise geri gönderebilir.

Anayasanın 90 maddesi hangi düzenlemeyi içerir?

MADDE 90. – Türkiye Cumhuriyeti adına yabancı devleatlerle ve milletlerarası kuruluşlarla yapılacak andlaşmaların onaylanması, Türkiye Büyük Millet Meclisinin onaylamayı bir kanunla uygun bulmasına bağlıdır.

Anayasanın 10 maddesi nedir?

Madde 10 – Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasi düşünce, felsefi inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. (Ek fıkra: 7/5/2004-5170/1 md.)

1982 Anayasası 90 madde nedir?

Milletlerarası andlaşmaların Türk hukuk düzenindeki yeri ve Anayasal denetimi, Anayasa'nın 90. maddesinin son fıkrasında, “Usulüne göre yürürlüğe konulmuş milletlerarası andlaşmalar kanun hükmündedir. Bunlar hakkında Anayasaya aykırılık iddiası ile Anayasa Mahkemesine başvurulamaz.” biçiminde düzenlenmiştir.

Anayasanın 90 maddesinin 5 fıkrasına hangi yıl eklenen hükme göre?

tarihli Anayasa değişikliklerinde, Anayasa'nın 90. maddesinin son fıkrasına eklenen “Usulüne uygun yürürlüğe konulmuş temel hak ve özgürlüklere ilişkin milletlerarası andlaşmalarla ka- nunların aynı konuda farklı hükümler içermesi nede- niyle çıkabilecek uyuşmazlıklarda milletlerarası and- laşma hükümleri ...

Anayasanın 10 maddesinde yer alan hiçbir kişiye aileye zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınmaz ifadesi ne demek?

Anayasa'nın 10. maddesinde, "Herkes, dil, ırk, renk, cinsiyet, siyasî düşünce, felsefî inanç, din, mezhep ve benzeri sebeplerle ayırım gözetilmeksizin kanun önünde eşittir. Hiçbir kişiye, aileye, zümreye veya sınıfa imtiyaz tanınamaz.

Anayasanın 65 maddesi nedir?

Madde 65 – (Değişik: 3/10/2001-4709/22 md.) Devlet, sosyal ve ekonomik alanlarda Anayasa ile belirlenen görevlerini, bu görevlerin amaçlarına uygun öncelikleri gözeterek malî kaynaklarının yeterliliği ölçüsünde yerine getirir.