Fırat Üniversitesinde Erasmus var mı?

İçindekiler:

  1. Fırat Üniversitesinde Erasmus var mı?
  2. Fırat Üniversitesi Erasmus nasıl yapılır?
  3. Erasmus başvuruları yılda kaç kez yapılır?
  4. Erasmus yedek liste ne demek?
  5. Erasmustan kaç kere faydalanılır?
  6. Asil liste ne demek?
  7. Erasmus hibesi ne demek?
  8. Erasmus Nedir Ege Üniversitesi?
  9. Iki kere Erasmus yapılır mı?
  10. Erasmusa 2 kez gidilebilir mı?

Fırat Üniversitesinde Erasmus var mı?

Sevgili öğrencilerimiz, 2020-2021 öğretim yılı Erasmus öğrenim ve staj hareketliliği başvuruları, 26.03.2020 tarihine kadar üniversitemiz dış ilişkiler biriminin http://dib.firat.edu.tr/tr adresli web sitesinden online olarak yapılacaktır.

Fırat Üniversitesi Erasmus nasıl yapılır?

Programa katılmak için üniversitemizin Erasmus web sayfası olan www.dib.firat.edu.tr adresinden yapılacak olan yeni dönem başvuru ilanlarını ve üniversitemiz içerisinde belirli yerlerde yapıştırılacak olan afişleri takip etmeniz belirtilen aşamalara uymanız gerekmektedir.

Erasmus başvuruları yılda kaç kez yapılır?

Erasmus öğrenim hareketliliği başvurularımız, yıla bir kez ve gelecek tüm akademik yılı (güz, bahar ya da tam yıl) kapsayacak şekilde ve genellikle Şubat ayı içerisinde alınmaktadır.

Erasmus yedek liste ne demek?

“Asil oldunuz” demek hibeli yararlanacaksınız demek anlamındadır. Yedek aday aday öğrenci ise; bölümünde Erasmus notuna (Yabancı dil notu+GNO= Erasmus Notu) göre yapılan sıralamalardaki herhangi bir öğrencinin vazgeçmesi halinde, gene Erasmus notuna göre sırasıyla yedek öğrenciler asil öğrenci statüsüne geçecektir.

Erasmustan kaç kere faydalanılır?

Hiç bir öğrenci Erasmus Programı'ndan birden fazla kez yararlanamaz. Öğrenciler, akademik hayatları boyunca sadece bir defa başka bir ülkede değişim programı öğrencisi olarak bulunabilir.

Asil liste ne demek?

Asil listede yer alıp da üniversite kontenjanına kaydolmayan arkadaşların yerine ondan sonraki arkadaşların adının asil olarak duyurulmasıdır... ... Bugün yıldız teknik üniversitesi duyurusunu okusanız yedek listenin ne demek istediği asıl yedeğin de bu anlamda kullanıldığını anlarsınız.

Erasmus hibesi ne demek?

Şunu belirtmekte yarar var: Erasmus hibesi; katılımcının yurt dışında geçireceği süre boyunca tüm masraflarının karşılanması anlamına gelmemektedir. Erasmus hibesi, katılımcıların faaliyetleri boyunca kısmen desteklenmeleri amacıyla ödenen karşılıksız bir hibedir.

Erasmus Nedir Ege Üniversitesi?

Erasmus+ Programı, Avrupa Birliği tarafından eğitim ve gençlik alanında 2007-2013 yılları arasında uygulanmış olan Hayatboyu Öğrenme ve Gençlik Programlarının yerine uygulanan yeni programdır. Erasmus+, AB'nin 2014-2020 dönemi için eğitim, öğretim, gençlik ve spor alanlarındaki Programıdır.

Iki kere Erasmus yapılır mı?

İki kez Erasmus programından yararlanabiliyor muyuz? Daha önceki bir akademik yılda herhangi hareketlilikten faydalanmış bir öğrenci tekrar Erasmus Programından (Öğrenim veya staj) yararlanabilir.

Erasmusa 2 kez gidilebilir mı?

Hiç bir öğrenci Erasmus Programı'ndan birden fazla kez yararlanamaz. Öğrenciler, akademik hayatları boyunca sadece bir defa başka bir ülkede değişim programı öğrencisi olarak bulunabilir.