EFT nin anlami ne?

İçindekiler:

  1. EFT nin anlami ne?
  2. Başka bankadan başka bankaya havale ne zaman geçer?
  3. EFT cikisi ne demek?
  4. Başka bankaya Havale ne zaman geçer?
  5. Ibana gönderilen para geri alınabilir mi?
  6. Başka hesaba havale hemen geçer mi?
  7. Hesaba EFT ne zaman geçer?

EFT nin anlami ne?

EFT, İngilizce Elektronik fon Transferi anlamına gelen “Electronic Funds Transfer” kelimelerinin baş harflerinden oluşan bir kısaltmadır. Aynı ülke içinde yapılan bankalararası para transferi işlemi EFT olarak adlandırılır.

Başka bankadan başka bankaya havale ne zaman geçer?

Eğer EFT iş günü içinde yapılmış ve transfer ücreti belirlenen saatten önce başlatılmışsa EFT aynı gün hesaba geçer. Eğer iş günü değilse, resmi tatilse ya da belirlenen saatin dışında yapılmışsa; eğer bir tarih belirtilmemişse EFT ilk iş günü hesaba düşer.

EFT cikisi ne demek?

Bankacılar arasında “Elektronik Fon Transferi” olarak bilinen işlem kısaca EFT olarak ifade ediliyor. Bir kullanıcının başka bankanın kullanıcısına gönderdiği para EFT olarak biliniyor. Yani bankalar arası yapılan para transferi “Elektronik Fon Transferi” olarak adlandırılıyor.

Başka bankaya Havale ne zaman geçer?

Bankanızın EFT ve havale saatleri dışında işlem yapıldığında para, gönderilen hesaba, takip eden günün ilk EFT saati içinde aktarılır. Örneğin, resmi tatil olan Pazar günü transfer işlemine onay verildiğinde para, ancak Pazartesi günü EFT saati başladıktan sonra işleme konulur.

Ibana gönderilen para geri alınabilir mi?

Hesap sahibi durumu teyid ederek iadeyi kabul ederse; para iadesi sorunsuz bir şekilde gerçekleşir. Fakat kabul etmezse iade gerçekleşmeyecektir. Yanlış EFT işleminde karşı taraf iadeyi kabul etmezse; bankadan kişinin bilgileri istenerek iletişime geçilebilir.

Başka hesaba havale hemen geçer mi?

Eğer internet veya cep şube tercih edilirse havale işlemi için herhangi bir saat sınırı bulunmaz, haftanın her günü her saatte aynı banka içinde para transferi yapılabilir. Gönderilen para da alıcının hesabına kısa zamanda geçer.

Hesaba EFT ne zaman geçer?

EFT NE ZAMAN HESABA GEÇER? EFT işlemi normal şartlarda bankalar arası 10 – 20 dakika arasında gerçekleşmektedir. Bazı günler bankalardaki yoğunluk durumuna göre bu süre 1 saate kadar çıkabilir. Buna ek olarak mesai saati dışında EFT yapıldığı takdirde ertesi gün sabah bankalar açılır açılmaz işlem gerçekleşir.