Medula nerelerde kullanılır?

İçindekiler:

  1. Medula nerelerde kullanılır?
  2. Medulla şifresi nasil alinir?
  3. Medula dökümü nedir?
  4. Medula reçete nedir?
  5. Reçeteler kaç gün geçerli 2020?
  6. SGK e rapor şifresi nasıl alınır?
  7. Eczanelerde reçete girişi nasıl yapılır?
  8. E-reçete girişi nasıl yapılır?

Medula nerelerde kullanılır?

Medula sistemi sağlık bakanlığı tarafından oluşturan merkezi sistemli bir programdır. İnternet üzerinden; hastaneler, doktorlar, eczaneler, optisyenler yapılan teşhisleri, tanıları vb. şeyleri sisteme girebilir ve aynı zamanda takip edebilirler.

Medulla şifresi nasil alinir?

e-Devlet Kapısı üzerinden de (elektronik imzanızla giriş yaparak) şifre alabilirsiniz. Sorunlarınızı [email protected] adresine yollayabilirsiniz. E-Posta'nızda T.C. Kimlik Numaranızı bildirmeyi unutmayınız.

Medula dökümü nedir?

Medula, GSS ile sağlık tesisleri arasında, sağlık tesislerinin iç süreçlerine müdahale etmeksizin fatura bilgisini elektronik olarak toplamak, hizmetlerin ödemesini gerçekleştirmek için oluşturulmuş bütünleşik sistemdir.

Medula reçete nedir?

Medula, Sağlık Bakanlığı tarafından daha kolay ilaç alınması amacıyla oluşturulan bir programdır. Merkezi sistemli bir program olan Medula; hastanelerin, doktorların, eczanelerin, optisyenlerin, teşhislerin, tanıların ve bunun gibi pek çok şeyin internet üzerinden kaydedildiği ve takip edildiği bir sistemdir.

Reçeteler kaç gün geçerli 2020?

15.01.2020 tarihinde Medula Sistemi'nde yayınlanan mesaj: Bu sürenin dışındaki müracaatlarda reçete muhteviyatı ilaçlar eczanece verilmeyecektir) hükmüne istinaden MEDULA Eczane Provizyon Sisteminde 16.01.2020 tarihinden itibaren 4 işgünü içinde karşılanmayan reçetelerin sisteme girişine izin verilmeyecektir.

SGK e rapor şifresi nasıl alınır?

Hekimler şifrelerini https://medeczane.sgk.gov.tr/doktor web adresine girerek temin edeceklerdir.

Eczanelerde reçete girişi nasıl yapılır?

İşlem basamakları şu şekildedir:
  1. Kurum olarak "Yeşil Kart" seçilir ve hastanın T.C. ...
  2. Hastane numarası, Protokol no, Doktor adı-soyadı ile diploma no girilir.
  3. Reçete tarihi, ilaç alım tarihi ve Sayfa no girilir.
  4. İlaç karekodu veya barkodu okutulur.
Daha fazla öğe...•BE

E-reçete girişi nasıl yapılır?

Reçete; ilaçların hastalara çıktı şeklinde verildiği bir belgedir. Hasta takip “İşlemler” modülünün altında yer alan “Reçete” kısmına gelinir. İlaç tanımları ekranında tanımlamış olduğunuz ilaçlar burada listelenir. İlacın seçimini sağladıktan sonra kullanım şekli ve dozajının girişi yapılarak (+) butonuna tıklanır.