Çorum Katliamı ne zaman oldu?

İçindekiler:

  1. Çorum Katliamı ne zaman oldu?
  2. Malatya olayları ne zaman oldu?
  3. Çorum Sungurlu Alevi mı?
  4. Çorum'da Kürt var mı?
  5. Malatya katliamını kim yaptı?
  6. Çorum Sungurlu Kaç tane Alevi köyü var?
  7. Çorum Sungurlu Kürt mü?
  8. Çorum Alaca Kürt mü?

Çorum Katliamı ne zaman oldu?

Çorum Olayları
Çorum Katliamı
TarihMayıs-Temmuz 1980
Saldırı türüsilahlı çatışma
Ölü57
Yaralı100+
1 satır daha

Malatya olayları ne zaman oldu?

Malatya Katliamı/Başlangıç tarihleri

Çorum Sungurlu Alevi mı?

Sungurlu ilçesi de diğer Çorum ilçeleri gibi Türk nüfusun çok yoğun olduğu bir ilçedir. İlçe nüfusunun yaklaşık %90 civarı nüfusu Sünni iken %10 civarı da Alevi nüfusu vardır. İlçe Merkezinde sadece bir mahallede Alevi nüfusu bulunmaktadır.

Çorum'da Kürt var mı?

Aynı Türk boyuna mensup olup hem Sünni hem de Alevi olan çok sayıda yerleşim de mevcuttur Çorum'da. Bu bakımdan da enteresan bir ildir. Türk nüfusu haricinde Çorum'da toplam nüfusta %5 gibi bir nüfusa tekabül edecek Kürt nüfusu da mevcuttur. Bu Kürt nüfusu Osmanlı Döneminde Çorum'a yerleştirilmiş olan bir nüfustur.

Malatya katliamını kim yaptı?

Olaylar Hamido olarak da bilinen Hamit Fendoğlu'nun evine gönderilen paketteki bombanın patlaması ve kendisi, gelini ve 2 torunun bu patlamada ölmesi üzerine başlamıştır.

Çorum Sungurlu Kaç tane Alevi köyü var?

Birkaç köyde hem Sünni hem de Alevi Kürt nüfusu bulunmaktadır. Ayrıca Sungurlu ilçesi tıpkı Alaca ilçesi gibi en fazla köyü olan ilçelerden biri olma özelliği de taşımaktadır. İlçenin toplam 110 tane köyü vardır. Bu köylerden 89 tanesi Sünni iken, 21 tane köyü Alevidir.

Çorum Sungurlu Kürt mü?

İlçedeki Türk nüfusu Sünni ve Alevi Türkmenler ve Yörüklerden oluşmaktadır. Sungurlu ilçesinde Abhaz, Çerkes ve Kürt nüfusu da bulunmaktadır. Birkaç köyde hem Sünni hem de Alevi Kürt nüfusu bulunmaktadır. Ayrıca Sungurlu ilçesi tıpkı Alaca ilçesi gibi en fazla köyü olan ilçelerden biri olma özelliği de taşımaktadır.

Çorum Alaca Kürt mü?

Çorum'a bağlı bir ilçe olan Alaca, Türkiye'nin en fazla köye sahip ilçelerinin başında gelmektedir. İlçe nüfusunun çoğunluğu Sünni ve Alevi Türklerden oluşmaktadır. ... Bu nüfus Alevi nüfusunun az bir kısmını oluşturmaktadır. İlçede bazılarının Kürt dediği bazı köyler ise Kürt değildir.