Fıtık kendini tekrarlar mı?

İçindekiler:

  1. Fıtık kendini tekrarlar mı?
  2. Kasık fıtığı ameliyattan olduktan sonra tekrarlar mı?
  3. Boyun fıtığı ameliyattan sonra tekrar eder mi?
  4. Kasık fıtığı ameliyatı sonrası şişlik olur mu?
  5. Boyun fıtığı nüks eder mi?
  6. Boyun fıtığı ameliyatından sonra nelere dikkat etmeliyiz?

Fıtık kendini tekrarlar mı?

Fıtıklaşmış disk ciddi bir sağlık sorunudur. Tedavi edildikten sonra yukarıda belirttiğimiz gibi küçük ihtimalle de olsa tekrarlayabilir ya da başka bir bölgede farklı yeni bir fıtık oluşabilir. Her vakanın kendine özgü olduğunu akılda tutmak gerekir. Bazı kişilerde fıtık konservatif tedavilerle iyileşir.

Kasık fıtığı ameliyattan olduktan sonra tekrarlar mı?

Eskiden ameliyat olan her 5 hastadan birinde nüks görülürken, günümüzde nüks oranı kasık fıtığı ameliyatı sonrası yüzde birin altına düşmüştür ve artık binler seviyesinde oranlanarak söylenmektedir.

Boyun fıtığı ameliyattan sonra tekrar eder mi?

Ameliyat sonrası boyun fıtığının tekrarlama ihtimali çok azdır. Bel fıtığından sonra fıtığın tekrarlama ihtimali boyun fıtığına göre daha fazla olsa da yine de çok düşüktür.

Kasık fıtığı ameliyatı sonrası şişlik olur mu?

Temel belirti ameliyat sonrası kesi yerinde bulunan şişlik ve fıtıklaşma belirtisidir. Herhangi bir nedenle karın içi ameliyat geçiren hastalarda %12- 15 oranında ameliyat yeri fıtığı görülebilir.

Boyun fıtığı nüks eder mi?

Füzyon ve protez gibi ameliyatlarda disk dokusu çıkartıldığında şikayetlerin tekrarı fıtığın nüksü değildir. Kapalı ameliyatlarda disk korunduğundan yeniden fıtıklaşma ancak doktor önerilerine uyulmadığı durumlarda mümkün olabilir.

Boyun fıtığı ameliyatından sonra nelere dikkat etmeliyiz?

Taburcu olduktan sonraki ilk yedi gün içerisinde, hastanede olduğu gibi yatak istirahatine devam edilmelidir. Günde sadece 6-7 kez (tuvalet ve yemek ihtiyacı için) kalkılmalı, bunun dışında yatılmalıdır. Yataktan kalkma ve yatağa yatma hareketlerinin öğretilen biçimde olmasına dikkat edilmelidir.