7 aylık hamile kadın nasıl beslenmeli?

İçindekiler:

  1. 7 aylık hamile kadın nasıl beslenmeli?
  2. 7 ayda mide bulantısı normal mi?
  3. Gebeliğin son 3 ayında neler yenmeli?
  4. 7 buçuk aylık bebek ne kadar uyur?

7 aylık hamile kadın nasıl beslenmeli?

Az az sık sık beslenin, gün içerisinde belirli saatlerde öğünlerinizi planlayın ve her gün aynı saatlerde beslenmeye çalışın. Bol sıvı tüketin. Burada dikkat edilmesi gereken nokta sıvıyı yavaş yavaş içmek. Yağda kızartmalar, yağlı besinlerden olabildiğince uzak durun.

7 ayda mide bulantısı normal mi?

Genellikle hormon artışı ve koku hassasiyeti sebebiyle mide bulantısı hamileliğin erken dönemi kabul edilen 4 ila 8. haftalar arasında görülebiliyor. Normal şartlarda gebeliğin 16. haftasından itibaren düzelmeye başlar. Ancak her anne adayı farklı süreçler yaşadığından 6. ayında bile mide bulantısı yaşayanlar vardır.

Gebeliğin son 3 ayında neler yenmeli?

Özellikle hamileliğin son 3 ayında bebek hızla büyüdüğü için proteine olan gereksinim daha da artar. Anne adaylarının günde 60 – 70 gram proteine ihtiyacı vardır. Proteinlerin kaynakları; süt, yoğurt, peynir, yumurta, et, tavuk, balık ve kuru baklagiller ile tam tahıllı besinlerdir.

7 buçuk aylık bebek ne kadar uyur?

7 aylık bebeğinizin uykusu artık daha düzenlidir. Geceleri daha az uyanır, gündüzleri 2-3 defa uyku uyuyabilirler. Uyku süresi değişmekle beraber günde toplamda ortalama 14-15 saattir.