Varroa ile nasıl mücadele edilir?

İçindekiler:

  1. Varroa ile nasıl mücadele edilir?
  2. Varroa için duman ne zaman verilir?
  3. Rulamit varroa ilacı nasıl kullanılır?
  4. Varroa mücadelesi ne zaman yapılır?
  5. Varroa jel nasıl kullanılır?
  6. Arı kovana neden duman verilir?
  7. Bayvarol kovan içi şerit nasıl kullanılır?
  8. Arılara varroa ilacı hangi ayda verilir?
  9. Arı bakımı ne zaman yapılır?
  10. Varroa savar nedir?
  11. Arı biti nasıl temizlenir?
  12. Arılar hangi kokuyu sevmez?
  13. Arı neyi sevmez?
  14. Varroa şerit ne zaman kullanılır?
  15. Arılara bit ilacı ne zaman verilir?

Varroa ile nasıl mücadele edilir?

Bal akımında varroa mücadelesi: Kovanda bulunan çerçevelerdeki bir petek orta kısmından veya alt kısmından kesilerek alınır. Arılar bu kesilen kısma erkek arı gözleri örerler ve ana arı bu gözlere dölsüz yumurta bırakır. Bu erkek arıların bulunduğu petek gözleri kapandığında kesilerek alınır ve imha edilir.

Varroa için duman ne zaman verilir?

Sonbahar ayında ve kovan bal sağımı yapıldıktan sonra (varroa) arı bitini dökmek için kullanılmaktadır. Kullanım şekli ve dozu: Boş körük içinde bir karton plaka bir ucundan yakılır. Her kovanın uçuş deliğinden 7 doz duman, darbe halinde içeriye basılır, hızla diğer kovana geçilir.

Rulamit varroa ilacı nasıl kullanılır?

Arıların akşam kovanda olduğu saatlerde körük aracılığı ile 3 duman verilir. 3 gün arayla 3 defa uygulama yapılır.

Varroa mücadelesi ne zaman yapılır?

Sonbaharda kapalı yavrunun sona erdiği, son bal hasadından sonraki dönem varroa mücadelesinde ilaç uygulamak için uygun bir zamandır.

Varroa jel nasıl kullanılır?

Her kovan için, çerçeve üzerine (çıtaların üzerine) bir tatlı kaşığı (yaklaşık 2 ml) damlatılarak kullanılır (Şuruba katılmaz). Yüksek sıcaklıklarda uygulama miktarına dikkat edilmelidir.

Arı kovana neden duman verilir?

Arıcılığın olmazsa olmaz temel araçlarından birisidir. Yanan körükten arılara bir süre duman verilerek sakinleşmeleri sağlanır. Dumana maruz kalan arılar hemen bal yemeye başlarlar. Kursakları balla dolan arılar sakindir ve kolay kolay sokmazlar.

Bayvarol kovan içi şerit nasıl kullanılır?

Şeritler, ortasına gelecek şekilde kovandaki çerçevelerin arasına asılır. Kovan içi şeritlere iki taraftaki çerçevede bulunan arıların temas edebilmesi sağlanmalıdır. En iyi sonuç Bayvarol şeritin bal hasadından sonra (geç sonbahar) kovan içi uygulanmasıyla alınır.

Arılara varroa ilacı hangi ayda verilir?

Sonbaharda kapalı yavrunun sona erdiği, son bal hasadından sonraki dönem varroa mücadelesinde ilaç uygulamak için uygun bir zamandır.

Arı bakımı ne zaman yapılır?

İlkbaharda Arı bakımı İlkbahar döneminde yapılacak bakım tüm dönemlerde etkili olur. En yüksek bal veriminin alınabilmesi adına ilkbahar döneminde bakıma dikkat edilmelidir. En yoğun çalışmalar bu dönemde yapılır.

Varroa savar nedir?

Varroa Savar Özellikleri: Sadece arı kovanlarında bulunan parazitlerin yok edilmesinde kullanılır. Varroa kovan içersine yerleşen dış parazit türüdür. Parazit yüzünden arı kovanının sönmesini engeller.

Arı biti nasıl temizlenir?

  1. Kolonide bit sadece ana arı üzerinde de.
  2. bulunuyorsa; bir kürdan veya kibrit çöpü
  3. ucuna pamuk sarılarak ballı gözlerden.
  4. birine batırılıp bitin üzerine.
  5. dokundurulur ve bala yapışan bitler.
  6. öldürülerek yok edilir. Böylece ana arı
  7. bitten arınmış olur.
  8. Kimyasal Mücadele Varroa ile aynıdır.

Arılar hangi kokuyu sevmez?

Nane : Arılar nanenin keskin kokusundan pek hoşlanmazlar ve yaklaşmazlar. Özellikle taze naneden bahsediyoruz tabii ki. Tarçın : Tarçını kamp yapacağınız alanın etrafına serperseniz arılarda biraz korunmuş olursunuz.

Arı neyi sevmez?

Nane : Arılar nanenin keskin kokusundan pek hoşlanmazlar ve yaklaşmazlar. Özellikle taze naneden bahsediyoruz tabii ki. Tarçın : Tarçını kamp yapacağınız alanın etrafına serperseniz arılarda biraz korunmuş olursunuz.

Varroa şerit ne zaman kullanılır?

KULLANIM YERİ / ENDİKASYONLAR. Apistan %10, bal arılarında Varroa destructor parazit akarının kontrolü için spesifik olarak dizayn edilmiş yavaş salınımlı polimer şerit formülasyonundadır. Yaz aylarının sonunda ve bal hasadından sonra uygulandığı zaman etkinliği en üst seviyededir.

Arılara bit ilacı ne zaman verilir?

Erken ilkbahar ve genç sonbaharda açık yavru gözlerinin en çok balın en az olduğu dönemlerde 3 gün ara ile 3 defa ilaçlanır.