Binboğa balı hakiki mi?

İçindekiler:

  1. Binboğa balı hakiki mi?
  2. Binboğa Bal nerenin?
  3. Bal kaliteli mi?
  4. Çiçek balı mı çam balı mı?
  5. Hakiki çam balı nasıl anlasilir?

Binboğa balı hakiki mi?

Türkiye bal üretiminin yüzde 40'ını Adana karşılıyor Kozan'da 1973 yılında kurulan Binboğa Bal Kooperatifi, ülkenin dört bir yanından gelen balları analiz ederek tüketiciye en hakiki balı ulaştırıyor.

Binboğa Bal nerenin?

Adana'nın Kozan ilçesinde bulunan ve Türkiye'nin yüzde 40 ihtiyacını karşılayan Binboğa Bal Kooperatifi yeni binası açılışı ve kooperatif olağan genel kurulu Adana Valisi Mustafa Büyük'ün de katılımı ile gerçekleşti.

Bal kaliteli mi?

Balın kalitesi, hilesiz ve kalıntısız olmalarıyla ilgilidir. Hilesiz ve hiçbir kalıntı içermeyen ballar kaliteli olarak nitelendirilebilir. ... Fazla yendiği zaman genizde hafif yanma yapması, balın gerçek olduğunu göstermektedir. Gerçek ve katkısız bal, ateşe dayanıklıdır; yanmaz.

Çiçek balı mı çam balı mı?

Çiçek balı daha tatlı olduğundan kahvaltılarda kullanım için çam balına göre daha çok tercih edilir. Çiçek balı kristalleşebilen bir baldır ve rengi çiçek özlerine göre değişebilir. Çam balı çiçek balına göre daha fazla mineral, antioksidan, aminoasit ve enzim içerir. Bu nedenle daha çok şifa niyetli kullanılır.

Hakiki çam balı nasıl anlasilir?

Gerçek bal kaşıkla alındığı zaman kesintisiz akar. Buzdolabında yaklaşık bir ay bekleyen balın krem ya da tereyağı kıvamına gelmesinin balın hakiki olduğunu gösterir. Soğuk havada donma yapmaz ise bal sahtedir. Zeytinyağının donması gibi kavanozun alt kısımları donma yapar ise hakiki baldır.