Gırtlak reflüsü neden olur?

İçindekiler:

  1. Gırtlak reflüsü neden olur?
  2. Boğaz reflüsü Reflü nedir?
  3. Boğazdaki asite ne iyi gelir?
  4. Reflü atağı nasıl olur?
  5. Boğaz reflüsü için hangi ilaçlar kullanılır?
  6. Boğaz Reflüsünü ne rahatlatır?

Gırtlak reflüsü neden olur?

-Gastroözafagial reflü, mide içeriğinin yukarı doğru yemek borusuna kaçması sonucunda oluşur. Laringofaringeal reflü (Gırtlak reflüsü) ise, mide içeriğinin yemek borusunun üst kısmından da yukarı çıkarak ses telleri ve boğaza erişmesi, buradaki yapıları tahriş etmesi sonucunda oluşur.

Boğaz reflüsü Reflü nedir?

Boğaz reflüsü, midede üretilen asidin yemek borusundan yukarı çıkarak boğaza ulaşması durumudur. Belirtiler arasında boğaz ağrısı ve tahriş olmuş gırtlak (ses kutusu) bulunur. Tedaviler çoğunlukla yaşam tarzı değişikliklerinden ibarettir.

Boğazdaki asite ne iyi gelir?

Boğaz Yanmasına Ne İyi Gelir?
  • Tuzlu suyla gargara yapmak.
  • Çok sıcak ve soğuk içeceklerden uzak durmak.
  • Aşırı acı ve baharatlı yiyeceklerden uzak durmak.
  • Nane, papatya, zencefil, ıhlamur gibi bitki çayları tüketmek.

Reflü atağı nasıl olur?

Mideden boğaza doğru yayılan ve daha ziyade yemekten sonra oluşan yanma, en sık görülen reflü belirtisidir. Mide içeriğinin ağza gelmesi, yutma güçlüğü, görülen diğer önemli reflü belirtileri sayılır. Ağrılı yutkunma, geğirti, hıçkırık, bulantı ve kusma ise daha ender ortaya çıkar.

Boğaz reflüsü için hangi ilaçlar kullanılır?

Omeprazol, pantoprazol,lansoprazol,rabeprazol, esomeprazol . Bu ilaçların etki güçleri yaklaşık olarak birbirine benzemektedir. Bu ilaçlar midede asit salgısını baskılarlar. İlaçlar genellikle günde bir kez, sabah kahvaltıdan yarım saat önce alınmalıdır.

Boğaz Reflüsünü ne rahatlatır?

Yemeklerinize hazmı kolaylaştıran ve gaz giderici özelliğe sahip kekik, kimyon, zencefil ve zerdeçal ekleyebilirsiniz. Lifli gıdalar da son derece faydalı. Yulaf ve yulaf ezmesi gibi lifli gıdalar hem sindirimi kolaylaştırıyor hem de reflü şikayetlerini azaltıyor.