Dogum lekesi beyaz olur mu?

İçindekiler:

  1. Dogum lekesi beyaz olur mu?
  2. Bebeklerde beyaz lekeler neden olur?
  3. Ala hastalığı nedir neden olur?
  4. Ala hastalığı nedir nasıl tedavi edilir?

Dogum lekesi beyaz olur mu?

Doğum lekeleri, farklı şekillerde olabildiği gibi farklı renk grupları halinde de oluşabilmektedir. Kahverengi, siyah, kırmızı, mavi, pembe ya da beyaz gibi renkler doğum lekelerinde karşılaşılan renkler arasındadır.

Bebeklerde beyaz lekeler neden olur?

Bebek bezinin hem sıcaklık hem de nem içeren ortamı "candida albicans" mantarının artmasına sebep olur. Biraz daha açarsak candida albicans ciltte oluşan kırmızı ve parlak şişkinlikler, beyaz aftlar veya lekeler biçiminde deride belirir.

Ala hastalığı nedir neden olur?

Kısaca cilt yüzeyini kaplayan pigmentlerin hasar alması neticesinde, deride oluşan kalıtsal bir deri hastalığı denmektedir. Bu hastalık cilt üzerinde beyaz lekeler oluşturur. Bunun nedeni ise bağışıklık sisteminin pigment üretimi gerçekleştiren hücrelere saldırmasıdır.

Ala hastalığı nedir nasıl tedavi edilir?

Bulaşıcı olmayan Vitiligo genellikle cildin güneş ışınlarına yoğun olarak maruz kalan bölgelerinde görülür. Halk arasında ala hastalığı olarak ta bilinir. Vitiligo tedavisinde topikal kremler, lokal ultraviyole ışın tedavisi (UVB) tercih edilir. Hastalık tam olarak iyileşmeyebilir.