Damar tıkanıklığına neden olan?

İçindekiler:

  1. Damar tıkanıklığına neden olan?
  2. Damar tıkanıklığını nasıl anlarız?
  3. Kalp damar tıkanıklığı nasıl teşhis edilir?
  4. Kalp damar hastalıkları belirtileri nelerdir?

Damar tıkanıklığına neden olan?

Damarlarda tıkanıklık oluşumunda en önemli faktör, damarların esneklik ve iç yüzeylerindeki pürüzsüzlüğün kaybına neden olan aterosklerozdur. Damar sertliği olarak da bilinmekte olan ateroskleroz gelişimini tetikleyen çeşitli faktörler vardır.Bu faktörlerden bazısı; Aşırı kilolu olmak. Sigara içmek.

Damar tıkanıklığını nasıl anlarız?

Kalp damar tıkanıklığında, kişide göğüs ağrısı, göğüste sıkışma ve baskı hissiyatı gibi semptomlar ortaya çıkmaktadır. Her zaman göğüs bölgesinde değil, sol kolda uyuşma olarak da belirtiler görülebilir. Bazen de, kalbin alt kısmındaki damar tıkandığı zaman, mide ağrısı biçiminde de şikayet meydana gelmektedir.

Kalp damar tıkanıklığı nasıl teşhis edilir?

Damar Tıkanıklığı Nasıl Anlaşılır? (Tanı Yöntemleri) Testlerin başında EKG (Elektrokardiyografi) gelir. EKO (ekokardiyografi), efor testi ve kalp sintigrafisi diğer tanı yöntemleri arasındadır. Ancak damar tıkanıklığının kesi tanısı anjiyo ile konulur.

Kalp damar hastalıkları belirtileri nelerdir?

Kalp Damar Hastalığı Belirtileri Sırası Şunlardır
  • Göğüs ağrısı (Angina Pektoris)
  • Nefes darlığı
  • Çarpıntı
  • Bayılma.
  • Tıkalı olan damarın beslediği organ ile ilgili belirtiler (Örneğin bacak damar tıkanıklığında bacakta ağrı, soğuma, uyuşukluk ve güçsüzlük)