Bebeklerde ışın tedavisi nedir?

İçindekiler:

  1. Bebeklerde ışın tedavisi nedir?
  2. Yeni doğan bebeğe neden kan verilir?
  3. Bebeklerde sarılık derecesi ne olmalı?
  4. Yeni doğan bebeğe mavi ışık neden verilir?
  5. Yeni doğmuş bebeklerde sarılık nasıl geçer?
  6. Sarılık tedavisinde neden mavi ışık kullanılır?
  7. Mavi LED ışık sarılığa iyi gelir mi?

Bebeklerde ışın tedavisi nedir?

Işık tedavisi ile iyileşme sağlanabiliyor Bebek, hastanede en az 6- 8 saat belirli bir dalga boyunda ışık veren elektrikli cihazın altına yatırılır. Bu uygulama sırasında anne bebeğini emzirmeye devam edebilir. Fototerapi tedavisi ile yenidoğan sarılığı için oldukça etkili bir yöntemdir.

Yeni doğan bebeğe neden kan verilir?

Bazı durumlarda sarılık nedeni olarak kan uyuşmazlığı da gözlenir. Böyle durumlarda kan değişimi yapılması gerekir. Kan değişimi ile istenmeyen maddeleri içeren kan, vücuttan uzaklaştırılır ve yerine sağlıklı kan verilir.

Bebeklerde sarılık derecesi ne olmalı?

Bilirubinin kandaki normal oranı yeni doğmuş bir bebekte 1-2 mg/dl'dir. Bu değer 5 mg/dl'yi geçtiğinde sarılık gözle farkedilebilir bir duruma gelir. İlk belirti bebeğin göz akındaki sararmadır.

Yeni doğan bebeğe mavi ışık neden verilir?

Bursa'da Acıbadem Hastanesi tarafından kullanıma alınan tünel şeklindeki fototerapi cihazları ile sarılıklı bebeklerde, vücudun bütün her yerine eşit mavi ışık ulaştırılarak, kandaki bluribin miktarının yükselmesi kısa sürede durduruyor. Böylece kan değiştirmeye giden süreç daha kolay engellenebiliyor.

Yeni doğmuş bebeklerde sarılık nasıl geçer?

Yenidoğan sarılığı, genellikle iki ya da üç hafta içinde kendiliğinden düzelir. Ancak bu dönemde doktor takibinin yapılması çok önemlidir. Eğer bebeğin bilirubin seviyesi yüksek ise “fototerapi” denilen özel dalga boyunda ışık yayan lambalar altında ışık tedavisine tabi tutulur.

Sarılık tedavisinde neden mavi ışık kullanılır?

Fototerapi mavi LED teknolojisi kullanan bir sistemdir. Deride biriken bilirubin maddesinin yoğun ışık dalgaları ile parçalanarak, maddenin idrar yoluyla atılmasını sağlar. En etkili fototerapi tedavisi ise ışık dalgalarının vücuda olabildiğince nüfuz etmesi ile olacaktır.

Mavi LED ışık sarılığa iyi gelir mi?

neoBLUE® LED FOTOTERAPİ NEDİR? neoBLUE LED Fototerapi, mavi, özel bir fototerapi ışığıdır. Bilimsel olarak sarılığın tedavisinde mavi ışığın en etkin ışık olduğu ispatlanmıştır. neoBLUE cihazı bu mavi ışığı ışık kaynağı olarak LED (light emitting diodes-ışık yayan diyot) leri kullanarak güvenli bir yolla bebeğe verir.