Dişe neden lazer yapılır?

İçindekiler:

  1. Dişe neden lazer yapılır?
  2. Diş Lazeri nedir?
  3. Kanal tedavisi yapılan diş neden Agrır?
  4. Diş eti lazer tedavisi nedir?
  5. Lazerle diş beyazlatma ne kadar?
  6. Lazerle diş beyazlatma zararlı mi?

Dişe neden lazer yapılır?

Estetik amaçlı dişetlerinin kesilerek diş boylarının uzatılması, Dil ve dudak bağı kesileri, ağız içi aft ve ülser tedavisi, diş hassasiyetlerinin giderilmesi, Diş etlerindeki hiper pigmentasyona bağlı renkleşmelerin giderilmesi lazer kullanılarak başarıyla yapılmaktadır.

Diş Lazeri nedir?

Dental lazerler, son yıllarda diş hekimliğinde kullanılan en önemli cihazlardan birisidir. Lazer, ışığı oluşturan fotonların bir düzene sokularak daha güçlü hale getirilmesi yolu ile oluşturulur.

Kanal tedavisi yapılan diş neden Agrır?

Kanal tedavisi sırasında dişin sinirleri alınmaktadır, bu yüzden kanal tedavisi görmüş bir diş, dış uyaranlardan etkilenmemektedir. Tedavi sonrasında ilk birkaç hafta hafif ağrı veya çiğnemede hassasiyet olabilir çünkü dişin de vücudumuzdaki her doku gibi iyileşmek için zamana ihtiyacı vardır.

Diş eti lazer tedavisi nedir?

Lekelerin giderilmesi amacıyla gerçekleştirilen lazer tedavisi estetik amaçlı olacaktır. Diş eti şekillendirme işlemi genellikle estetik bir işlem olup uzman periodontologlar tarafından yapılmaktadır. Yapılan bu operasyon ile amaçlanan, diş etlerini istenilen şekle getirebilmektir.

Lazerle diş beyazlatma ne kadar?

Diş beyazlatma fiyatı lazer ile ofis tipi diş beyazlatma yönteminde 2000 TL ile 2500 TL fiyat aralığındayken, ev tipi jel sürülen diş beyazlatma yönteminde diş beyazlatma fiyatları 1000 TL ile1500 TL fiyat aralığındadır.

Lazerle diş beyazlatma zararlı mi?

Diş hekimi kontrolünde doğru prosedürle uygulanan beyazlatma işleminin dişlere herhangi bir zararı yoktur. Diş beyazlatma dişlerde herhangi bir yapısal değişikliğe veya kalıcı hasara neden olmaz.