Alerji göz Damlası ne işe yarar?

İçindekiler:

  1. Alerji göz Damlası ne işe yarar?
  2. Çoçuklarda göz alerji neden olur?
  3. Alerjik göz nedir?
  4. Geçmeyen göz alerjisine ne iyi gelir?

Alerji göz Damlası ne işe yarar?

Alerji göz damlaları, göz dokularındaki histamini azaltarak çalışır. Alerjiler kaşıntı, kızarıklık, sulanma ve kabarmış, şiş gözler gibi göz semptomlarına neden olabilir ve bunlar için tezgah üstü antihistaminik göz damlaları faydalı olabilir.

Çoçuklarda göz alerji neden olur?

Akut alerjik konjonktivit; genellikle polen gibi çevresel alerjenlere maruziyet sonrasında gelişen reaksiyondur. Genelde bahar ve yaz aylarında açık havada uzun süre kalınması ile ortaya çıkar. Çocuklarda sıklıkla görülür. Gözlerde ani başlayan kızarıklık, kaşıntı ve sulanma oluşur.

Alerjik göz nedir?

Göz alerjisi; gözün bazı dış etkilere karşı verdiği alerjik bir tepkidir. Gözlerdeki hücreler alerjik reaksiyonlara karşı histamin adlı bir madde salgılar. Bu histamin salgılanması ile göz kapaklarının altında bulunan doku şişerek kızarmaya başlar. Bu alerjiler sürekli ve sezonluk olarak ortaya çıkmaktadır.

Geçmeyen göz alerjisine ne iyi gelir?

Soğuk kompres: Kaşınan göz ve çevresine soğuk tatbiki yapmak rahatlama sağlayabilir. Bunun en kolay yolu soğuk suyla gözleri yıkamak veya temiz bir beze buz küpleri sararak uygulamaktır. Bu işlemi günde birkaç kere tekrar etmek kaşıntıyı gidermeye yardım eder.