ÖSYM tercih yaparken program kodu nedir?

İçindekiler:

  1. ÖSYM tercih yaparken program kodu nedir?
  2. ÖSYM tercih yaptıktan sonra iptal edilir mi?
  3. ÖSYM tercih nasıl iptal edilir?
  4. 2021 Tıp kaç net?

ÖSYM tercih yaparken program kodu nedir?

Tercih kodu, tercih edilecek olan okulun bölümünün kodudur. Her üniversitenin adından sonra bu üniversitede bulunan programların kodları, bu programların adları yer almaktadır. Adaylar puanlarını ve mezun oldukları okul türlerini göz önünde tutarak hangi tablolardan tercih yapabileceklerini belirleyeceklerdir.

ÖSYM tercih yaptıktan sonra iptal edilir mi?

Tercih süresi bitene kadar, sisteme işlenen tercihlerde değişiklik yapılabilecektir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır (Tercihlerin tümüyle iptali yapılmaz.). Tercih süresi tamamlandıktan sonra tercihlerde değişiklik yapılamayacaktır.

ÖSYM tercih nasıl iptal edilir?

Tercih bildirim işlemini tamamlayan adaylar, "Tercih Süresi" içerisinde ais.osym.gov.tr internet adresinden tercihlerinde değişiklik yapabileceklerdir. Tercihlerinde değişiklik yapmak isteyen adaylar, bu işlemi elektronik ortamda yapacaklardır. Tercih iptali yapılmaz.

2021 Tıp kaç net?

Ortaöğretim başarı puanının 2021-YKS SAY puanına etkisi 56 olan bir öğrencinin tıp fakültelerini kazanabilmek için TYT'de ortalama 33 net Türkçe, 32 net Matematik, 13 net Fen Bilimleri, 12 net Sosyal Bilimler neti yapması gerekir. AYT'de ise 37,5 net Matematik-Geometri ve 35 net Fizik-Kimya-Biyoloji yapması gerekir.