Kılcal damar varisi nasil gecer?

İçindekiler:

  1. Kılcal damar varisi nasil gecer?
  2. Kılcal damar varisi nedir?
  3. Varisi nasil gecer?
  4. Kılcal damar mı varis mi?
  5. Bacaklarda kılcal damar niye olur?

Kılcal damar varisi nasil gecer?

Günümüzde kılcal damar varislerinin tedavisinde genellikle skleroterapi yöntemi uygulanmaktadır. Bu yöntem halk arasında iğne tedavisi olarak da tanımlanmaktadır. Hastanede yatışa ihtiyaç duyulmayan sklerotapi yönteminde damar içerisinde verilen ilaçla damarın zaman içerisinde büzüşerek yok olması amaçlanmaktadır.

Kılcal damar varisi nedir?

Kılcal varis bacak toplardamar sistemine bağlı olan nispeten ince damarların cilt yüzeyinden görünür hale gelmesidir diyebiliriz. Kılcal varisler cilt yüzeyinde örümcek ağı şeklinde, estetik açıdan da hoş olmayan bir görüntüye neden olur.

Varisi nasil gecer?

Varis tedavisinde; ameliyat, lazer, radyo frekansı, zamk ve skleroterapi kullanılmaktadır. Cerrahi müdahale, varis tedavisinde en son tercih edilen tedavi yöntemdir. İlerleyen aşamalarda, varisli damarın ameliyatla alınarak vücuttan atılması işlemidir.

Kılcal damar mı varis mi?

Evet, kılcal damarlar telenjiektazi ismini verdiğimiz bir varis tipidir. Kılcal damarlarda husule gelen bir sorundur. Genel olarak oluşabilecek varislerin en erken hali olarak da tanımlanabilir. Kılcal damarların daha ciddi damarsal problemlerin ilk habercisi olduğu unutulmamalıdır.

Bacaklarda kılcal damar niye olur?

Bacaklarda rastlanan kılcal damarlar ise genellikle deformasyonlara bağlı olarak oluşur. Çoğunlukla ayakta olunmasını gerektiren mesleklere sahip kişilerle kılcal damarlar daha sık görülür. Aynı zamanda çevresel faktörler de kılcal damar oluşumuna sebep olabilir.