Kristaller manevrası nedir doğum?

İçindekiler:

  1. Kristaller manevrası nedir doğum?
  2. Müdahaleli doğum süreci nedir?
  3. Müdahaleli vajinal doğum nedir?
  4. Normal dogumda ne yapilir?
  5. Kristaller manevrası ne zaman yapılır?
  6. Vakum ve forseps nedir?
  7. Balonla doğum nasıl yapılır?
  8. Forsepsli doğum nedir?
  9. Kulak kristali oynaması nasıl geçer?
  10. Balon Kateter Nedir doğum?

Kristaller manevrası nedir doğum?

Kristaller manevrası (fundal bası) nedir? İlk kez 1867 yılında Samuel Kristaller tarafından tanımlanan ve Kristaller manevrası olarak bilinen yöntem, annenin karnına yukarıdan bastırılarak bebeğin dışarı itilmesine yardımcı olmayı hedefleyen bir müdahaledir.

Müdahaleli doğum süreci nedir?

Bebeğin veya anne adayının sağlığının doğum anında tehlikeye girmesi durumunda müdahale gerekebilir. Bu tür doğumlara "Müdahaleli Doğum" denir.

Müdahaleli vajinal doğum nedir?

Müdahaleli vajinal doğum forsepsle fetal başın doğrudan çekilmesi ile veya fetal kafa derisine vakum ile traksiyon uygulanması ile gerçekleştirilir. Çeşitli forseps ve vakum aletleri bu amaçla geliştirilmiştir ve okuyucular bu aletler hakkında bilgi sahibi olabilirler.

Normal dogumda ne yapilir?

Normal doğum nasıl yapılır?
  • Hafif bir yürüyüş yapmak.
  • Ilık bir duş almak.
  • Rahatlatıcı bir müzik dinlemek.
  • Doğum eğitimlerinde öğretilen rahatlatıcı nefes tekniklerini uygulamak.
  • Pozisyon değiştirmek.

Kristaller manevrası ne zaman yapılır?

Annenin yetersiz ıkınması(özellikle epidural anestezide bebek başının basısının algılanamaması nedeniyle) ve bebek kalp atımlarının düşmesi ve bekleme olasılığının kalmadığı durumlarda kristaller manevrası denilen annenin karnına üstten bası yapılması uygulanabilir.

Vakum ve forseps nedir?

Amerika'da daha çok forseps tercih edilirken Avrupa ülkelerinde ve ülkemizde daha çok vakum uygulanır. Vakumdan farklı olarak forsepsin bir avantajı makat gelişi ile doğumlarda bebeğin vücudu çıktıktan sonra bebeğin henüz içeride olan başına forseps kaşıkları takılmasıyla doğumun gerçekleştirilebilmesidir.

Balonla doğum nasıl yapılır?

Pinpon topunun bulunduğu ve 'rahim ağzı' olarak anlatılan balonun ağzı da, tıpkı rahim gibi incelip açılmaya başlıyor. Kasılmalar yeterli sıklığa geldiğinde ise, rahim ağzı tamamen açılarak bebeğin dışarı çıkması mümkün olabiliyor.

Forsepsli doğum nedir?

Müdahaleli vajinal doğum forsepsle fetal başın doğrudan çekilmesi ile veya fetal kafa derisine vakum ile traksiyon uygulanması ile gerçekleştirilir. Çeşitli forseps ve vakum aletleri bu amaçla geliştirilmiştir ve hangi alet kullanılırsa kullanılsın müdahaleli vajinal doğum endikasyonları aynıdır.

Kulak kristali oynaması nasıl geçer?

Kulağın içindeki kristallerin oynaması ile ortaya çıkan vertigo, vertigo tipi düzeltme manevralarıyla tedavi edilir. Bu manevralardan önce hastaya ilaç verilmemesi gerekir. Düzeltme manevraları, seanslar şeklinde yapılır. İlk seanslar, baş dönmesi azalana kadar yapılır.

Balon Kateter Nedir doğum?

Balonlu HSG Kateteri Kanalları Rahim ağzı deliğinden içeriye sokulan kateterin ucunda bulunan balon, rahim ağzı kanalı içerisinde yeterli miktarda şişirilir. Böylece içeriye doldurulacak inceleme sıvısının vajinaya geri gelmesi engellenmiş olur.