Efes Her gün açık mı?

İçindekiler:

  1. Efes Her gün açık mı?
  2. Efes hangi giriş?
  3. Efes Antik kent nasıl gezilir?
  4. Efes hangi gün kapalı?
  5. Efes Müzesi hangi günler açık?
  6. Efes antik kentini gezmek ne kadar sürer?
  7. Efes antik kentinde ne yapılır?
  8. Efes Antik Kent hangi günler açık?

Efes Her gün açık mı?

Efes, haftanın her günü ziyarete açık olup yaz ve kış sezonuna göre ziyaret saatleri değişkenlik gösterebiliyor. Dini bayramların birinci günü öğlene kadar kapalıdır.

Efes hangi giriş?

Efes Antik Kenti için güncel giriş ücreti 120 TL 'dir. Ancak bu fiyat Antik kent içerisinde yer alan Yamaç Evleri için geçerli değildir. Eğer Yamaç evlerini de görmek isterseniz ekstra 45 TL daha ödemeniz gerekiyor. Bir yıl boyunca Müzekart+ ile ise sınırsız ziyaret edebilirsiniz. (yamaç evleri için geçerli değildir.)

Efes Antik kent nasıl gezilir?

Efes harabelerine özel araç ile gitmiyorsanız, ulaşım için Kuşadası – Selçuk dolmuşlarına binebilirsiniz. Dolmuşlar sizi ana yolda indirir. Buradan taksiler ile ya da fayton ile Efes harabelerine ulaşabilirsiniz. Eğer araç ile gidiyorsanız, girişte araç park etmek için sabit 8 TL ödüyorsunuz.

Efes hangi gün kapalı?

Efes Müzesi, içerdiği eserler, ziyaretçi kapasitesi ve kültürel etkinlikleri ile Türkiye'nin en önemli yerel müzesidir. Müze yılın 365 günü açıktır. Yaz Döneminde 08:00-19:00, Kış Döneminde 08:00-17:00'dir.

Efes Müzesi hangi günler açık?

Tüm sene boyunca açık tutulan müzede, çoğunluğu Efes kazılarında, bir kısmı da Klaros gibi yakın çevrede ortaya çıkarılmış eserler sergilenmektedir. Efes Müzesi, içerdiği eserler, ziyaretçi kapasitesi ve kültürel etkinlikleri ile Türkiye'nin en önemli yerel müzesidir. Müze yılın 365 günü açıktır.

Efes antik kentini gezmek ne kadar sürer?

Buraya en az 2-3 saatinizi ayırmalısınız. Kulağınıza çok gelebilir ama bir metropol gezdiğinizi unutmayın. Rehberli yürüyüş turu da 2 saat sürüyor. Eğer hem Efes Antik Kenti'ni hem de çevredeki Meryem Ana Evi, Artemis Tapınağı gibi diğer önemli noktaları da gezecekseniz tur 4-5 saati buluyor.

Efes antik kentinde ne yapılır?

Efes Antik Kenti gezilecek yerler
  • Liman Caddesi. Liman Caddesi (Arkadiane), antik tiyatrodan liman kadar uzanan Efes'in en uzun caddesi. ...
  • Meryem Kilisesi. ...
  • 3. Büyük Tiyatro. ...
  • Mermer Cadde. ...
  • Celsus Kütüphanesi. ...
  • Kuretler Caddesi. ...
  • 7. Yamaç Evler. ...
  • 8. Varius Hamamı
Daha fazla öğe...

Efes Antik Kent hangi günler açık?

Efes Müzesi, içerdiği eserler, ziyaretçi kapasitesi ve kültürel etkinlikleri ile Türkiye'nin en önemli yerel müzesidir. Müze yılın 365 günü açıktır. Yaz Döneminde 08:00-19:00, Kış Döneminde 08:00-17:00'dir.