Müsküler Distrofi Nedir tedavisi?

İçindekiler:

  1. Müsküler Distrofi Nedir tedavisi?
  2. Kalıtsal kas hastalığı ne zaman ortaya çıkar?
  3. Kas hastalığı sonradan olur mu?
  4. Kas distrofisi çekinik mi?
  5. BMD kas Hastalığı Nedir?

Müsküler Distrofi Nedir tedavisi?

DMD'nin henüz bilinen kesin bir tedavisi yoktur. Çocukların hareket kabiliyetlerini biraz daha uzun sürdürebilmeleri için (2-3 sene) cihazlar, steroid tedavileri ve fizik terapi uygulanabilir. Steroid tedavisi (kortizon) kas aktivitesini korumaya yardımcı olsa da kilo alımı gibi yan etkilerine dikkat etmek gerekir.

Kalıtsal kas hastalığı ne zaman ortaya çıkar?

Duchenne kas distrofisi çocukluk çağının en sık görülen kalıtsal kas hastalığıdır. İlk belirtiler ilk 5 yaş döneminde görülür. Genellikle çocuklar normal yaşta yürümeye başlarlar.

Kas hastalığı sonradan olur mu?

Bu durumda kişinin yapısındaki genetik bir bozukluk, kas hücresinin yapısını veya işlevini bozar. Kalıtsal kas hastalıkları büyük çoğunlukla bebek, çocuk veya ergen bireyleri etkiler ve büyük bir bölümünün bugün için bilinen bir tedavisi yoktur. Çok az bir bölümü edinsel, sonradan gelişen kas hastalıklarıdır.

Kas distrofisi çekinik mi?

Duchenne kas distrofisi, X kromozomuna bağlı çekinik kalıtsal bir kas hastalığıdır. Bacak ve kalça bölgesinden başlayarak tüm vücut kaslarının kuvvetten düşmesi ve körelmesi sonucunda hasta hareket kabiliyetini kaybeder.

BMD kas Hastalığı Nedir?

HASTALIĞIN BELİRTİLERİ: Belirtiler genellikle çocukluk döneminde çok hafif başlar. Yürümeyi öğrenmede geç kalma görülebilir. Zamanla kaslarda güçsüzlük;ayağa kalkma,hızlı yürüme ve merdiven çıkmada zorluk;sık sık düşme;ördekvari yürüyüş;kas ağrıları ve kramplar gözlenir.