Hacamat Fibromiyaljiye iyi gelir mi?

İçindekiler:

  1. Hacamat Fibromiyaljiye iyi gelir mi?
  2. Fibromiyalji hastaları neye dikkat etmeli?
  3. Fibromiyalji olup olmadığı nasıl anlaşılır?
  4. Fibromiyalji hastalığına kim bakar?

Hacamat Fibromiyaljiye iyi gelir mi?

Hacamat Fibromiyalji noktalarına yapılan tedavi sonrası kas ve dokuların ağrısını veya sertliğini hafifletebilir. Ağrılı bölgeye hacamat yapılarak ağrı giderilebilir. Ortak kasların hareket açıklığını artırın , depresyon ve stresi azaltın. Kılcal borudaki tıkanma hacamat ile açılır.

Fibromiyalji hastaları neye dikkat etmeli?

Çözüm olarak bol su tüketimi, fiziksel aktiviteyi arttırıcı etkinlikler ve posadan zengin bir beslenme önerilir. Hastalarda kronik ağrı, yorgunluk, depresyona eğilim sebebiyle fiziksel aktivite azalır. Bu azalma erken dönemde osteoporoz (kemik erimesi) gelişim riskine de neden olabilmektedir.

Fibromiyalji olup olmadığı nasıl anlaşılır?

Fibromiyalji teşhisi hastanın öyküsü, hastalık belirtileri ve fiziki muayene ile konur. Fibromiyalji teşhisi için üç ay şikayetlerin ve belirtilerin devam etmesi gerekir. Fibromiyalji muayenesinde tender point denilen vücudun 18 hassas noktasından yaklaşık 11'inde bu ağrılı noktaların bulunup bulunmadığı tespit edilir.

Fibromiyalji hastalığına kim bakar?

Fibromiyalji hastaları teşhis için romatoloji veya fiziksel tıp ve rehabilitasyon uzmanına başvurabilirler. Tedavide ise multidisipliner bir yaklaşım gereklidir. Fizik tedavi ve rehabilitasyon hekiminin takibinde hastanın tedavileri planlanır.