Çocuklarda alerjik belirtileri nelerdir?

İçindekiler:

  1. Çocuklarda alerjik belirtileri nelerdir?
  2. Çocuklarda şeker alerjisi nasıl olur?
  3. Besin alerjileri nedir?
  4. En çok hangi yiyecekler alerji yapar?

Çocuklarda alerjik belirtileri nelerdir?

Bebeklerde ve çocuklarda besin alerjisinde besin tüketildiğinde ve ya pişirildiğinde kokusundan dahi alerjik reaksiyonlar görülebilir. Bu alerjilerde deride kırmızı döküntü, öksürük, burun akıntısı ve tıkanıklık şeklinde belirtiler görülür.

Çocuklarda şeker alerjisi nasıl olur?

Şeker alerjisi bebeklerde ve çocuklarda ciltte kızarıklık olarak ilk belirtiyi gösterirken kızarıklıktan sonra kaşıntı da görülmektedir. Şeker alerjisinde ileri seviyede olan kişilerden nefes almada güçlük ve kalp atışında artış oluşumları da gözlenebilmektedir.

Besin alerjileri nedir?

Besin alerjileri vücudumuzun bağışıklık sistemi aracılığı ile besinlere karşı gösterdiği aşırı duyarlılık reaksiyonlarıdır. Bunları bir alerjenin ve aşırı duyarlılık reaksiyonunun söz konusu olmadığı ''besin intoleransı'' olarak bilinen reaksiyonlardan ayırt etmek gerekir.

En çok hangi yiyecekler alerji yapar?

Alerjiye en sık sebep olan besinler İnek sütü, yumurta, balık, kabuklu deniz ürünleri (karides, kerevit, ıstakoz, yengeç), kabuklu kuruyemişler (fındık, fıstık, ceviz), yaban mersini, domates, çilek, çikolata, ketçap, mayonez, margarin, bal gibi yiyecekler en sık alerjiye yol açan besinlerdir.