Hamilelikte mantar enfeksiyonu nasıl geçer?

İçindekiler:

  1. Hamilelikte mantar enfeksiyonu nasıl geçer?
  2. Travogen gebelikte kullanılır mı?
  3. Tiokonazol krem vajinaya sürülür mu?
  4. Hamilelerde vajinal mantara ne iyi gelir?
  5. Hamilelikte vajinada mantar nasıl geçer?
  6. Hamilelikte mantar bebege zarar verir mi?
  7. Travogen kaç gun kullanılır?

Hamilelikte mantar enfeksiyonu nasıl geçer?

Hamilelikte vajinal mantar enfeksiyonları genellikle lokal etkili vajinal ovül ve kremlerle tedavi edilir. Ağızdan ilaçlar, fetüse olumsuz etki olmaması açısından genellikle tercih edilmez. Gerektiği takdirde ilk 3 aydan sonra kullanılabilen ve ağızdan alınan bazı ilaçlar mevcuttur.

Travogen gebelikte kullanılır mı?

GYNO-TRAVOGEN'in hamilelik sırasında zararlı bir etkisi olduğu gösterilmemiştir. Gebe kadınlara verilirken tedbirli olunmalıdır. Tedaviniz sırasında hamile olduğunuzu fark ederseniz hemen doktorunuza veya eczacınıza danışınız. İlacı kullanmadan önce doktorunuza veya eczacınıza danışınız.

Tiokonazol krem vajinaya sürülür mu?

GYNO-TROSYD® % 6.5 vaginal merhem Vajina içine uygulanır. Etkin madde: Her tüp 0.3 g tiokonazol içerir.

Hamilelerde vajinal mantara ne iyi gelir?

Hamilelikte vajinal mantar tedavisi için doğal yöntemler Oturma banyosu, bitkilerin temizleyici özelliği ile mantarların azalmasına yardımcı olacak ve kaşıntı benzeri semptomların azalmasına yardımcı olacaktır. Yoğurt: Yoğurt, özellikle katkısız ev yapımı yoğurt, iyi bir probiyotiktir.

Hamilelikte vajinada mantar nasıl geçer?

Bazı anne adaylarında mantar enfeksiyonu gebelik süresince sık tekrar eder ancak gebelik sonrasında sıklıkla bu enfeksiyonlar ortadan kalkar. Tedavide genellikle lokal etkili vajinal fitiller ve kremler kullanılır. Zorunlu olmadıkça gebelerde ağızdan hap tedavisi kullanılmaz.

Hamilelikte mantar bebege zarar verir mi?

Mantar enfeksiyonu hamilelikte diğer zamanlara göre özellikle 2. trimesterde daha sık olur. Mantar enfeksiyonunun gebeliğe hiçbir zararı olmaz. Fakat kontrol etmek daha zor. Eğer rahatsızlık vermiyorsa tedavi etmek için uğraşmamak gerekir.

Travogen kaç gun kullanılır?

Doktorunuz başka türlü önermediyse, TRAVOGEN günde 1 defa hastalıklı deri kısımlarına uygulanır. Tedavi iki-üç hafta, inatçı enfeksiyonlarda (özellikle el ve ayak parmakları arası enfeksiyonları) dört haftadır.