Aritmi Hangi bölüm?

İçindekiler:

  1. Aritmi Hangi bölüm?
  2. Kalp ritim bozukluğu nasil belli olur?
  3. Kalp ritim bozukluğu hangi bölüm bakar?
  4. Çarpıntı için hangi bölüme gidilir?
  5. Ritim bozukluğunda neler olur?

Aritmi Hangi bölüm?

Ritm bozukluklarının saptanması ve ritm bozukluğuna bağlı kalp hastalıklarının tanı ve tedavisi ile igili konularda kardiyoloji uzmanlarına başvurmanız önerilir.

Kalp ritim bozukluğu nasil belli olur?

Ritim bozukluğunun en sık belirtisi çarpıntıdır. Bundan başka tekleme hissi, kalp vuruşlarının düzensiz hissedilmesi, baş dönmesi, göz kararması, fenalık, göğüste sıkıntı hissi, baskı veya ağrı, “senkop” diye ifade edilen şuur kaybı sık belirtiler arasındadır.

Kalp ritim bozukluğu hangi bölüm bakar?

Kalp ve kalp damarlarına ait hastalıkların teşhisi, tedavisi ve takibi ile ilgilenen tıp dalına "Kardiyoloji" adı verilir. Bu bölümde görev yapan uzman doktorlara ise "Kardiyolog" denilmektedir. Kardiyologlar kalp krizi, kalp ritim bozuklukları, kalp yetmezliği, tansiyon yüksekliği gibi hastalıkları tedavi eder.

Çarpıntı için hangi bölüme gidilir?

Tıp eğitimi alan bir doktor uzmanlığını kardiyoloji dalında yaparak kardiyolog unvanını alır. Çabuk yorulma, siyanoz, çarpıntı, bayılma, gece idrara çıkma, ödem, nefes darlığı, göğüs ağrısı gibi belirtilere sahip olan kişiler kardiyoloji bölümünde tedavi edilir.

Ritim bozukluğunda neler olur?

Kalp hızında yavaşlamaya neden olan ritim bozuklukları; baş dönmesi, bayılma, baş dönmesi veya nefes darlığı ile kendini gösterebilir. Bilhassa aktif olduğunuz bir anda kalp ritminde meydana gelen duraklama, 3 saniye ve üzerinde olduğu takdirde baş dönmesi ve bayılma gibi durumlar yaşanmaktadır.