Apostil belgesi nedir?

İçindekiler:

  1. Apostil belgesi nedir?
  2. Apostil belgesi nereden alınır?
  3. Belge nasıl apostil yapılır?
  4. Apostil tasdiki nasıl alınır?
  5. Apostil ücretli mi?
  6. Apostil şerhini kim verir?
  7. Apostil işlemi nerede yapılır?
  8. Apostil ücreti ne kadar?
  9. E imzalı belgeye apostil yapılır mı?
  10. Apostil kaç günde çıkar?
  11. Istanbul apostil nerede yapılır?
  12. Konsolosluk apostil yapar mı?
  13. Apostil tasdik şerhi nasıl alınır?
  14. Apostil şerhini kim veriyor?
  15. Apostil işlemini kim yapar?
  16. Apostil için ıslak imza şart mı?

Apostil belgesi nedir?

Apostil, bir belgenin gerçekliğinin tasdik edilerek başka bir ülkede yasal olarak kullanılmasını sağlayan bir belge onay sistemidir. Apostil'in kuralları tarihli Lahey Konvansiyonuyla tespit edilmiştir. Apostil kuralları yalnızca Lahey Konferansı'na üye veya taraf devletler arasında geçerlidir.

Apostil belgesi nereden alınır?

Herhangi bir ülkede resmiyet kazanan, kamu belgesinin başka bir ülkede de tanınması için düzenlenen tasdik durumu olarak bilinen Apostil, illerde valiliklerden ilçelerde ise kaymakamlıklardan temin edilir.

Belge nasıl apostil yapılır?

Diploma belgesi tercümesi için, noter tarafından tercüme bürosunun ya da tercümanın yemin zaptı olduğu tasdiklenir. Noterde onaylanan bu tercüme illerde valiliğe, ilçelerde kaymakamlığa (noterin bulunduğu il ve ilçedeki) götürülerek apostil onayı yapılır. Artık bu diploma diğer bir ülkeye sunulabilir durumdadır.

Apostil tasdiki nasıl alınır?

Noter onaylı bir apostil evrakı ancak noterin bulunduğu kaymakamlıkta yapılabilir. Tercüme bürosunda yeminli çeviri işlemi yapıldıktan sonra evrakınızın noter tasdiki yapılması gerekmektedir. Apostil belgesi kaymakamlık tarafından mühürlenmeli ve ilgili ülkenin konsolosluğuna götürülmelidir.

Apostil ücretli mi?

Apostil onayı işlemleri için belge başına onay işlemi 5-10 TL'dir. Ancak, ilgili belgenin tercüme ve noter onayı işlemleri için ücret ödenmesi gerekmektedir. ... Tercüme yapıldıktan sonra bir diploma için noter onayı fiyatı ise 140 TL civarındadır.

Apostil şerhini kim verir?

Ülkemizde apostil şerhini vermeye yetkili makamlar; idari nitelikli belgeler için valilikler, adli nitelikli belgeler için ise Ağır Ceza Mahkemesi kurulmuş olan merkezlerdeki Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlıkları'dır.

Apostil işlemi nerede yapılır?

Türkiye'de apostil tasdiki yaptırmak için; Valilikler, Hukuk İşleri Müdürlükleri, Kaymakamlıklar, Adli belgeler için Ağır Ceza Mahkemeleri Başkanlıkları, Ağır Ceza Mahkemeleri Başkanlıklarının bulunmadığı yerlerde adliye encümeni ya da Adalet Komisyonu Başkanlıkları tarafından düzenlenmektedir.

Apostil ücreti ne kadar?

Apostil onayı işlemleri için belge başına onay işlemi 5-10 TL'dir. Ancak, ilgili belgenin tercüme ve noter onayı işlemleri için ücret ödenmesi gerekmektedir. Örnek vermek gerekirse, apostil onayı yapılacak bir diplomanın tercüme edileceği dile göre 40 TL ile 100 TL arasında tercüme ücreti vardır.

E imzalı belgeye apostil yapılır mı?

Apostil yapılacak olan belgede resmi mühür ve imza kesinlikle ıslak olmalıdır(e-imza, hazır kaşe imza, apostil yetkilisinin yerine atılan imza kabul edilmez.). İçişleri Bakanlığı sisteminde imzalayan kişinin Apostil Yetkisi olması gerekir. Apostil`li belgeyi kullanacağınız ülke Apostil`e taraf ülke olmalıdır.

Apostil kaç günde çıkar?

Apostil Onayının Geçerlilik Süresi ile ilgili Lahey Anlaşmasında belirli bir süre belirtilmemiş olup, gerçerlilik süresi ülkelerin kendisi tarafından belirlenmektedir. Apostil onayı yapılmış bir belge bazı ülkelerde 6 ay, bazı ülkelerde 1 yıl, bazı ülkelerde süresiz olarak geçerlidir.

Istanbul apostil nerede yapılır?

İlçe AdıTelefonAdres
İSTANBUL VALİLİĞİHoca Paşa, Ankara Cd., 34110 Fatih/İstanbul
ADALAR(216) 382 50 06Büyükada-Nizam, Çankaya Cad. No:44, 34970 Adalar/İstanbul – Asya
ARNAVUTKÖY(0212) 597 92 32İslambey, Yıldırım Beyazıt Cad. Hükümet Konağı No:37 D:4 Arnavutköy
ATAŞEHİR
36 satır daha

Konsolosluk apostil yapar mı?

Dışişleri Bakanlığı konsolosluklar şubesi tasdiki alınır. Sonrasında ilgili ülke konsolosluk onayına sunulur. Konsolosluk onayı için belgenin gönderileceği ülkenin Lahey anlaşmasını imzalayan veya taraf olan ülkelerden birisi olmaması gereklidir. Aksi takdirde apostil yeterli olur.

Apostil tasdik şerhi nasıl alınır?

Apostil Nereden Alınır? Noter onaylı bir apostil evrakı ancak noterin bulunduğu kaymakamlıkta yapılabilir. Tercüme bürosunda yeminli çeviri işlemi yapıldıktan sonra evrakınızın noter tasdiki yapılması gerekmektedir.

Apostil şerhini kim veriyor?

Ülkemizde apostil şerhini vermeye yetkili makamlar; idari nitelikli belgeler için valilikler, adli nitelikli belgeler için ise Ağır Ceza Mahkemesi kurulmuş olan merkezlerdeki Adli Yargı Adalet Komisyonu Başkanlıkları'dır.

Apostil işlemini kim yapar?

Valilik/Kaymakamlık: Noterde onaylanan bu tercüme illerde valiliğe, ilçelerde kaymakamlığa (noterin bulunduğu il ve ilçedeki) götürülerek tasdik ettirilir (apostil). Artık bu belge taraftar diğer bir ülkede ibraz edilebilir.

Apostil için ıslak imza şart mı?

* Apostil yapılacak olan belgede resmi mühür ve imza kesinlikle ıslak olmalıdır(e-imza, hazır kaşe imza, apostil yetkilisinin yerine atılan imza kabul edilmez.). * İçişleri Bakanlığı sisteminde imzalayan kişinin Apostil Yetkisi olması gerekir. * Apostil`li belgeyi kullanacağınız ülke Apostil`e taraf ülke olmalıdır.