Serada marul kaç derece soğuğa dayanır?

İçindekiler:

  1. Serada marul kaç derece soğuğa dayanır?
  2. Serada marul kaç günde yetişir?
  3. 1 dekara ne kadar marul dikilir?
  4. Marul dönüme kaç tane verir?
  5. Rüyada marul tarlası görmek ne anlama gelir?
  6. 1 dönüm sera ne kadar marul?
  7. Marulun yetişme koşulları nelerdir?
  8. 1 dönüm seradan ne kadar marul çıkar?
  9. Marul tekrar verir mi?
  10. Rüyada marul salatası yapmak ne anlama gelir?
  11. Kıvırcık marul görmek ne anlama gelir?
  12. 1000 metrekare seradan ne kadar domates çıkar?

Serada marul kaç derece soğuğa dayanır?

Marullar donlara karşı da oldukça dayanıklıdırlar. Açıkta yapılan yetiştiricilikte bitkiler -4 -5 ºC'lik düşük sıcaklıklara fazla bir zarar görmeden dayanabilmektedirler. Fide ile yetiştiricilikte; seralarda, alçak veya yüksek tünellerde, mevsimine göre ılık veya soğuk yastıklarda fideler yetiştirilir.

Serada marul kaç günde yetişir?

Seraların içerisine 20-30 santimetre derinliğinde oluşturan havuzların üstünde yüzen süngerlerin üzerine dikilen marullar, 30-35 gün içinde hasat noktasına ulaşıyor.

1 dekara ne kadar marul dikilir?

Haftada bir hasat alıyoruz. Dönüme 20 bin marul ekiyoruz. 1 hasatta haftalık 11 bin marul topluyoruz.

Marul dönüme kaç tane verir?

Ülkemiz koşullarında dekardan 7-8 bin civarında ürün elde edilmektedir. Bunun ağırlık olarak karşılığı dekara 3-4 ton verim demektir. Bu bilgilerin ışığında ülkemiz koşullarında marul üretiminde verim bir dekar alandan 7000-8000 adet pazarlanabilir salata ve marul elde edilir.

Rüyada marul tarlası görmek ne anlama gelir?

Rüyada marul tarlası görmek, çok güzel miktarlarda para kazanmak manasına gelir. Tabir yapan bazı kimseler, rüyada marul tarlası içinde olduğunu görmenin, zenginlik olduğunu, kişinin malını ve mülkünü arttıracağını hikmet eder. Marul tarlası görmek, yakın zamanda işe girme manasına gelir.

1 dönüm sera ne kadar marul?

Tarlada 1 dönüm alanda 8 bin kök 70 günde hasat edilirken, suyun içinde serada ise 700 metre kare alanda 12 bin kök marul 30 günde hasat ediliyor.

Marulun yetişme koşulları nelerdir?

İKLİM İSTEKLERİ Salata ve marullar soğuğa kısmen dayanıklı, nemli hava koşullarına gereksinim duyan serin, ılık iklim sebzesidir. Yazları serin geçen bölgelerde yaz yetiştiriciliği de mümkündür. Bu bakımdan yaz aylarında 1000-1500 m. olan yayla kesiminde yazlık çeşitlerin yetiştirilmesi mümkündür.

1 dönüm seradan ne kadar marul çıkar?

Tarlada 1 dönüm alanda 8 bin kök 70 günde hasat edilirken, suyun içinde serada ise 700 metre kare alanda 12 bin kök marul 30 günde hasat ediliyor.

Marul tekrar verir mi?

Aynı şekilde dilerseniz kök kısmını düzgün bir şekilde ayırdığınız marulların bu kök kısımlarını da tıpkı bir fide gibi değerlendirerek yeniden çoğaltma işlemi yapabilirsiniz. Fide ya da tohum alırken dikkat etmeniz gereken ise mutlaka güvenilir yerlerden bu tohum ya da fideleri temin etmeniz olmalı.

Rüyada marul salatası yapmak ne anlama gelir?

MARUL SALATASI GÖRMEK Rüyada marul salatası görmek, rüya sahibinin şansının ve bahtının açık olacağına işaret eder. Aynı zamanda rüyada marul salatası gören kişi yakın zamanda çok büyük bir kısmet ile karşılaşır.

Kıvırcık marul görmek ne anlama gelir?

Rüyada kıvırcık marul görmek rüya sahibinin büyük bir mücadele ve zorluktan sonra, güzel bir hayata ulaşacağı üzerine yorumlanır. Özellikle ailesiyle beraber mutlu ve huzurlu bir hayat elde ederken, bunu maddi konuda sorun yaşamadan sürdüreceği üzerine işaret eder.

1000 metrekare seradan ne kadar domates çıkar?

Geleneksel tarım yöntemiyle 1 dönüm araziden yılda ortalama 12 ton domates üretiliyor. Topraksız tarım serasında ise 1 dönümden bir yılda 40 tonun üzerinde hasat yapılabiliyor.