Ellerde ve kollarda uyuşma için hangi doktor?

İçindekiler:

  1. Ellerde ve kollarda uyuşma için hangi doktor?
  2. El uyuşması hangi hastalığın habercisi?
  3. Sol kol uyuşması neden oluyor?
  4. Gece uyurken ellerde uyuşma neden olur?
  5. Bacak ağrısı ve uyuşması için hangi bölüme gidilir?
  6. Elde sinir sıkışması nasıl tedavi edilir?

Ellerde ve kollarda uyuşma için hangi doktor?

El ve kol uyuşmasından şikayeti olan hastaların hastanelerin nöroloji polikliniklerine başvurması gereklidir. Hastalığın sebebi bulunduktan sonra sebebe yönelik olarak medikal tedavi, fizik tedavi ya da cerrahi müdahale ile tedavi edilir.

El uyuşması hangi hastalığın habercisi?

El ve parmaklarda oluşan uyuşukluk hissinin çoğunlukla sebebi karpal tünel sendromudur. Koldan gelen ve avuç içine ve parmaklara uzanan sinir ve kas dokuları, bilek bölgesinde dar bir kanaldan ya da başka bir deyişle tünelden geçer.

Sol kol uyuşması neden oluyor?

Sol kol uyuşması kalpte yaşanan bozukluklardan ya da kalbe giden damarlarda yaşanan bozukluklardan kaynaklanıyor olabilir. Kan akışının kısıtlanması nedeniyle oluşan sol kol uyuşması, ağır yük kaldırma nedeniyle de oluşabilir. Düşme, kaza ya da ani hareketlerde de kol uyuşmaları görülebilir.

Gece uyurken ellerde uyuşma neden olur?

Gece uyurken ya da sabah kalktığınız zaman el uyuşmasının olduğunu görüyorsanız bu durum, karpal tünel sendromuna işaret edebilir. Uykuda el uyuşması, vitamin eksikliğinden kaynaklı olarak görülen bir sağlık sorunudur. Vücutta E ve B vitaminin hissedilmesi, el uyuşmalarına zemin hazırlayabiliyor.

Bacak ağrısı ve uyuşması için hangi bölüme gidilir?

Bacak ağrısı ve uyuşması neden olur? Bacak ağrılarının birçok nedeni olabilir. Artan ağrılar ve geçmeyen uyuşukluklar sonucunda hastaların kalp damar cerrahisi, nöroloji veya dahiliye uzmanına gidilebilir.

Elde sinir sıkışması nasıl tedavi edilir?

Sinirin sıkıştığı bölgede rahatlaması ve iyileşmesinin hızlanması için fizik tedaviden yararlanılır. En çok kullanılan fizik tedavi araçlarının başında su tedavisi, ultrason, parafin, lazer ve manyetik alan tedavileri sayılabilir.