Irsaliyeli fatura kaç nüsha olmalıdır?

İçindekiler:

  1. Irsaliyeli fatura kaç nüsha olmalıdır?
  2. Irsaliyeli fatura en az kaç nüsha olur?
  3. Fatura açıklamasına ne yazılır?
  4. Irsaliyeli fatura hangi durumlarda düzenlenir?

Irsaliyeli fatura kaç nüsha olmalıdır?

İrsaliyeli fatura mutlaka en az 3 nüsha halinde düzenlenmelidir. Eğer düzenleyen kişi 3 nüshadan az olacak şekilde düzenleme yapar ise irsaliyeli fatura hiç düzenlenmemiş sayılır. İrsaliyeli faturanın iki nüshası malı taşıyan araçta bulundurulmalıdır.

Irsaliyeli fatura en az kaç nüsha olur?

En az 3 nüsha düzenlenmeyen " irsaliyeli fatura " lar hiç düzenlenmemiş sayılacaktır. "İrsaliyeli fatura " nın iki nüshası mutlaka malı taşıyan araçta bulundurulacak, yoklama ve denetimlerde "irsaliyeli fatura" nın iki nüshası da ibraz edilecektir.

Fatura açıklamasına ne yazılır?

– Faturanın açıklaması olmalı, satılan malın veya işin nevi, miktarı, fiyatı ve tutarı yazılmalıdır. – Faturanın üstüne satılan malın teslim tarihi ile irsaliye numarası yazılmalıdır. – Faturaların sıra numarası takip etmesi gerekmektedir.

Irsaliyeli fatura hangi durumlarda düzenlenir?

İrsaliyeli fatura kural olarak, fatura bulunsa da bulunmasa da mal harekatının sevk irsaliyesine bağlanması gerekir. Satılan malın teslim tarihinden sonra ya da malın teslim anında düzenlenmiş olsa da faturada irsaliye numarası ve malın teslim tarihi yer alır. Aynı zamanda sevk irsaliyesi de düzenlenir.