Kalorifer nasıl yazılır?

İçindekiler:

  1. Kalorifer nasıl yazılır?
  2. Abinin A'sı büyük mü?
  3. Tülay ablam nasıl yazılır?
  4. Riskli nasıl yazılır?
  5. Yipen mi yeğen mi?
  6. Yeğen nasıl yapılır?
  7. Hanım ne zaman büyük yazılır?
  8. Akraba ünvanları nasıl yazılır?
  9. Abi nasil yazilir TDK?
  10. Ahmetcim nasıl yazılır?

Kalorifer nasıl yazılır?

Bu kelime genellikle Kalörüfer şeklinde yanlış yazılıyor. Doğru kullanımı Kalorifer şeklinde olmalıdır.

Abinin A'sı büyük mü?

Kişi adlarından sonra gelen akrabalık adlarının ilk harfi, kelime gerçek bir akrabayı ifade etmese de küçük harfle yazılmalıdır.

Tülay ablam nasıl yazılır?

TDK ise bu konuda iki ayrı kural koyuyor: 1) Lakap ve unvan durumunda olan akrabalık adları büyük harfle yazılır: Nene Hatun, Gül Baba... 2) Bunlar dışındaki akrabalık adları küçük harfle yazılır: Tülay abla, Ayşe teyzemin...

Riskli nasıl yazılır?

RİSK NE DEMEK: Zarara uğrama tehlikesi, riziko. RİSK NASIL YAZILIR? Bu kelimenin risk mi, riks mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı risk şeklinde olmalıdır.

Yipen mi yeğen mi?

Bu kelimenin yeğen mi, yiğen mi olarak yazıldığı sorgulanır. Bu kelimenin doğru kullanımı yeğen şeklinde olmalıdır. Cümle içinde kullanımı: “En sevdiğim arkadaşlarımdan birinin bir erkek yeğeni oldu.”

Yeğen nasıl yapılır?

TDK'ye göre doğru yazılışı yeğendir. Günümüzde yiğen olarak yazılmaktadır. YEĞEN Mİ, YİĞEN Mİ?

Hanım ne zaman büyük yazılır?

Şahıs adlarıyla bir arada kullanılarak nezakete yönelik bir hitap biçimini veya şahsın ailedeki, topluluk ve toplumdaki mevkini ve akrabalık derecesini gösteren kişi adlarından önce ve sonra gelen unvanlar, saygı sözleri, rütbe adları ve lakaplar büyük harfle başlar. Örneğin; Hakan Bey, Maide Hanım ve Gökhan Amca gibi…

Akraba ünvanları nasıl yazılır?

Akrabalık adı olup lakap veya unvan olarak kullanılan kelimeler büyük harfle başlar: Baba Gündüz, Dayı Kemal, Hala Sultan, Nene Hatun; Gül Baba, Susuz Dede, Telli Baba vb. UYARI: Akrabalık bildiren kelimeler küçük harfle başlar: Tülay ablama gittim. Ayşe teyzemin keki çok güzel.

Abi nasil yazilir TDK?

Abi olarak konuşma dilinde kullanılan kelimenin doğru yazımı 'AĞABEY'dir. Yazı yazarken ağabey yerine ağbi ya da abi yazmak yazım yanlışı yapmanıza yol açar. TDK sözlüğünde abi kelimesi bulunmuyor.

Ahmetcim nasıl yazılır?

Cevap:Ahmetciğim şeklinde yazılır. Örnek Kelime Yazalım: Anneciğim, Ablacığım.